Mitä epilepsia on

Yksittäinen epileptinen kohtaus

Epileptinen kohtaus on aivotoiminnan ohimenevä häiriö, joka johtuu hermosolujen poikkeavasta sähköisestä toiminnasta. Kuka tahansa voi saada yksittäisen epileptisen tajuttomuuskouristuskohtauksen runsaan valvomisen, stressin, alkoholin tai joidenkin lääkeaineiden käytön seurauksena. Yksittäistä epileptistä kohtausta ei yleensä tarvitse hoitaa, ellei sen syynä ole aivosairaus, joka aiheuttaa merkittävän riskin kohtauksen uusimiselle.

Epilepsia sairautena

Hoitoa vaativasta epilepsiasta sairautena on kyse kun henkilöllä on taipumus saada epileptisiä kohtauksia toistuvasti ilman erityisiä altistavia tekijöitä. Epilepsiat muodostavat itse asiassa joukon neurologisia oireyhtymiä, joiden syyt, alkamisikä, hoito ja kohtausten ennuste vaihtelevat suuresti. Valtaosalla potilaista epilepsia on hyvin hoidolla hallittavissa, mutta osalla potilaista se haittaa nykyhoidosta huolimatta merkittävästi elämää.


Tulosta tämä sivu
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä
Epilepsialiiton kysely

Vastaa kyselyyn Epilepsialiiton verkkosivuista, vaikuta tuleviin uudistuksiin!

Vastanneiden kesken arvotaan musta Samsung Galaxy Tab 4 (10.1) Wi-Fi + 4G Android 4.4 ja sille tarkoitettu Samsung Book Cover -suojakotelo. Arvo 339,90 €.

Lisäksi arvotaan viisi kappaletta Epilepsialiiton logolla varustettuja muistitikkuja. Vastaaminen kestää 15 minuuttia.

Siirry kyselyyn Ei kiitos