Työ ja epilepsia

mainettaan parempi

 

Epilepsialiitto tekee näkyväksi haasteita, joita epilepsiaa sairastavat kohtaavat työelämään, ammatinvalintaan ja työllistymiseen liittyen. Työllistymisen edistäminen on yksi toimintamme painopistealueista.

Epilepsialiitossa käynnistyi keväällä 2012 Työtä tekijöille  –projekti, jota rahoittaa Raha-automaattiyhdistys vuosina 2012-2015.

Vuonna 2013 kampanjoitiin teemalla Työ ja epilepsia - mainettaan parempi. Työtä tekijöille -projekti jatkaa kampanjasivustolla julkaisemalla Työ ja epilepsia -aiheisia artikkeleita ja mielipiteitä.

Suomessa on noin 35 000 työikäistä epilepsiaa sairastavaa henkilöä. Epilepsian vaikutus työkykyyn on aina yksilöllinen. Suurin osa ammateista soveltuu myös epilepsiaa sairastaville. Kaikilla epilepsiaa sairastavilla henkilöillä ei ole sairaudesta johtuvia työllistymisvaikeuksia, mutta osa epilepsiaa sairastavista henkilöistä on työ- ja toimintakyvyn ongelmiensa vuoksi vaarassa syrjäytyä.Katso sivun vasemmalla yläkulmassa olevien linkkien kautta Kaapelitehtaalla 11.2.2013 esiintyneiden asiantuntijoiden luennot epilepsiaan ja työhön liittyen.