Takaisin

Harvinaisesti yhdessä -kiertue: viisi kaupunkia, viisi tapahtumaa!

Uutiskuva

Harvinaisesti yhdessä -kiertue: viisi kaupunkia, viisi tapahtumaa!

09.10.2019

Osa epilepsioista kuuluu harvinaissairauksiin ja nämä epilepsiat ovat yleensä vaikeita epilepsioita. Harvinaisia epilepsiaoireyhtymiä tunnetaan useita kymmeniä.

Harvinaisen sairauden kohdatessa tiedon ja vertaistuen löytäminen voi olla vaikeaa. Siksi järjestämme yhteistyössä yliopistosairaaloiden kanssa tietopäiviä harvinaisepilepsioista sosiaali- ja terveyshuollon ammattihenkilöstölle, harvinaista epilepsiaa sairastaville ja läheisille sekä kaikille asiasta kiinnostuneille. Kiertue käynnistyy Kuopiosta 12.11.2019 ja jatkuu vuonna 2020 Helsinkiin, Ouluun, Turkuun ja Tampereelle.

Kuopion kiertuetapahtumiin ilmoittautuminen on nyt käynnissä. Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöstölle suunnattu maksuton koulutus harvinaisepilepsioista järjestetään Kuopion yliopistollisessa sairaalassa 12.11. iltapäivän mittaisena seminaarina.

Tilaisuudessa kuulemme professori Reetta Kälviäisen ja lastenneurologian erikoislääkäri Anni Saarelan luennot aikuisten ja lasten harvinaisepilepsioista yhdessä kokemusasiantuntijoiden kanssa. Seminaarissa esittäytyy myös harvinaissairauksien yksikkö professori Jarmo Jääskeläisen johdolla. Kehittämispäällikkö Paula Sorjonen kertoo Harvinaisesti yhdessä – harvinaisen osallistuva -hankkeen tarjoamista vertaistuen mahdollisuuksista harvinaista epilepsiaa sairastaville.

Saman päivän iltana on myös kaikille avoin ja maksuton yleisöluento harvinaisepilepsioista hotelli Scandic Kuopiossa. Ilmoittautumisaika jatkuu 28.10. saakka, mutta paikkoja on rajoitetusti.

Kuopion jälkeen kiertue jatkaa Helsinkiin, jossa järjestämme harvinaisepilepsioiden teemapäivän 30.1.2020 Uudessa lastensairaalassa yhteistyössä HYKSin lastenneurologian ja neurologian klinikoiden sekä Uudenmaan epilepsiayhdistyksen kanssa.

Tervetuloa oppimaan, mitä harvinaisepilepsiat ovat!

Ilmoittaudu Kuopion avoimeen yleisöluentoon 

 

Sivu on päivitetty 09.10.2019


Uutiskuva

Epilepsialehdet 2019

Epilepsialehti julkaistaan viisi kertaa vuodessa printtinä sekä kaikille avoimena, linkki- ja kuvarikastein vahvistettuna digilehtenä. Marraskuun numeron 5/2019 välissä ilmestyivät myös toivotut kurssiesitteemme.

Vuoden 2020 ensimmäinen lehtemme julkaistaan 4.2. Sen teemoja ovat kansainvälisyys ja edunvalvonta. 

Lue digilehtemme:

Epilepsialehti 5/2019

Epilepsialehti 4/2019

Epilepsialehti 3/2019

Epilepsialehti 2/2019

Epilepsialehti 1/2019

 

Sivu on päivitetty 18.11.2019