Kansainvälinen epilepsiapäivä

Lämmin kiitos kaikille vuoden 2023 kampanjaviikkoon osallistuneille! Kampanjaviikollamme helmikuussa nostimme esiin epiepsiakohtauksen ensiaputietoa ja kysyimme: Osaatko auttaa?

Kansainvälistä epilepsiapäivää vietetään aina helmikuun toisena maanantaina. Seuraavan kerran päivää juhlitaan 12.2.2024.

Jokainen voi auttaa

Joka sadas Suomessa sairastaa epilepsiaa. Niin yleistä se on. Jokainen voi auttaa epilepsiakohtauksen saanutta ihmistä. Ensiavun antaminen ei vaadi erityistaitoja. Jaetaan yhdessä tietoa ja rohkaistaan ihmisiä auttamaan läpi vuoden.

Tältä sivulta löydät erilaisia viestintämateriaaleja, jotka ovat vapaasti käytettävissäsi. Voit jakaa niitä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa, työ- tai opiskelupaikassasi tai vaikkapa harrastuksissasi.

Yhdessä saamme äänemme kuuluviin.

Viestintämateriaaleja

Osallistumme Kansainvälisen epilepsiapäivän viettoon yhdessä eri puolilla Suomea toimivien epilepsiayhdistysten sekä Suomen Epilepsiaseuran (linkki aukeaa uuteen ikkunaan) kanssa.

Kansainvälisen epilepsiapäivän taustaorganisaatioita ovat epilepsia-alan kattojärjestöt International Bureau for Epilepsy (IBE) ja International League Against Epilepsy (ILAE). Epilepsialiitto on yksi IBE:n jäsenjärjestöistä ja Suomen Epilepsiaseura on yksi ILAE:n jäsenjärjestöistä.

Mitä mieltä olet sivun sisällöstä?