Kansainvälinen epilepsiapäivä

Joka sadas Suomessa sairastaa epilepsiaa. Niin yleistä se on. Tunnistatko sinä epilepsian? Entä osaatko auttaa, jos joku lähelläsi saa epilepsiakohtauksen? Vuonna 2024 nostimme esiin Kansanvälisen epilepsiapäivän kampanjassa epilepsiakohtauksen ensiaputietoa ja rohkaisimme ihmisiä auttamaan. Kampanjoimme yhdessä epilepsiayhdistysten ja Suomen epilepsiaseuran kanssa viikon ajan 5.–12.2.2024. Lämmin kiitos kaikille kampanjaan osallistuneille!

Kansainvälistä epilepsiapäivää vietetaan vuosittain aina helmikuun toisena maanantaina. Seuraavan kerran päivää vietetään 10.2.2025.

Jokainen voi auttaa

Jokainen voi auttaa epilepsiakohtauksen saanutta ihmistä. Epilepsiakohtauksen ensiapu on kansalaistaito, jonka jokainen voi oppia. Älä jätä apua tarvitsevaa ihmistä yksin.

Kun tuntematon ihminen on auttanut minua, olen miettinyt jälkikäteen, että kukakohan hän on ja saisipa hän minun viestini: iso kiitos, että välität ja autat apua tarvitsevaa.

Jaa materiaaleja ja kokemuksiasi

Jaa tietoa ja kokemuksia epilepsiasta ja sen ensiavusta ihmisille, joita tapaat somessa, työ- tai opiskelupaikassasi, harrastuksissasi tai muissa arjen tilanteissa. Tältä sivulta löydät erilaisia viestintämateriaaleja, jotka ovat vapaasti käytettävissäsi.

Kun jaat tietoa ja kokemuksia somessa, käytä tunnistetta: #JokaSadas #epilepsia

Viestintämateriaaleja:

Someen sopiva kuva

Tiedostomuoto: PNG

"Osaatko auttaa? Testaa ensiaputaitosi", kuva Instagramiin ja Facebookiin

Kuvaus tiedostosta: Kuva sopii esimerkiksi Instagram- ja Facebook-päivitykseen. Kuvan yhteydessä voi käyttää tekstiä: Joka sadas Suomessa sairastaa epilepsiaa. Niin yleistä se on. Osaisitko sinä auttaa, jos joku lähelläsi saisi epilepsiakohtauksen? Testaa ensiaputaitosi nettitestillä. Samalla saat arvokasta tietoa, jolla voit auttaa epilepsiakohtauksen saanutta. Ensiaputestin löydät osoitteesta www.epilepsia.fi/tietoa-epilepsiasta/ensiapu/ensiaputesti/ #epilepsia #JokaSadas #EpilepsyDay

Lataa tiedosto

Tietoa Kansainvälisestä epilepsiapäivästä

Epilepsia on yksi maailman yleisimmistä neurologisista sairauksista ja sitä sairastaa noin 50 miljoonaa ihmistä. Ihmiset ja organisaatiot eri puolilla maailmaa kokoontuvat aina helmikuun toisena maanantaina juhlistamaan Kansainvälistä epilepsiapäivää. Sitä vietetään yli 130 maassa.

Kansainvälisen epilepsiapäivän taustaorganisaatioita ovat epilepsia-alan kattojärjestöt International Bureau for Epilepsy (IBE) (linkki aukeaa uuteen ikkunaan) ja International League Against Epilepsy (ILAE) (linkki aukeaa uuteen ikkunaan). Epilepsialiitto on yksi IBE:n jäsenjärjestöistä ja Suomen Epilepsiaseura on yksi ILAE:n jäsenjärjestöistä.

Mitä mieltä olet sivun sisällöstä?