Verkkokurssista voimaa ja välineitä vanhemmille uuteen elämäntilanteeseen

Epilepsialehti - Artikkeli

Kun lapsi sairastuu epilepsiaan, alkaa se nipistys. Lapsen epilepsia nipistää. Se pitää minua vanhempana otteessaan, eikä anna lupaa uskoa kohtauksettomaan tilanteeseen. Heti, kun uskoo, alkaa taas tapahtua. Vasta, kun lääkäri kertoi, että meidän ei tarvitse enää tavata epilepsian merkeissä, aloin pikkuhiljaa ymmärtämään, että tilanne on ohi. Edellisestä kohtauksesta oli kulunut vuosi. Näin kuvasi tilannetta äiti, jonka lapsi sairastui epilepsiaan.

Epilepsia on pitkäaikaissairauksista ehkä nipistävin. Epilepsian ennakoimattomuus luo ilmapiirin, joka muistuttaa jatkuvaa hälytystilaa. Punaista nappia on syytä pitää alas painettuna, jotta varmasti ehtii reagoimaan, jos kohtaus tulee. Vanhemmuus on yhtä tarkkailua ja reagointia. Keho virittyy valmiustilaan ja hengittäminen unohtuu. Tiedon tarve on huima ja netistä löytyvät myös ne kauhutarinat.

Maksutonta kurssia voit käydä omaan tahtiin

Juha Takanen suunnitteli kanssamme uuden verkkokurssin, jota hän olisi itse tarvinnut vuosia sitten, kun hänen oma lapsensa sairastui epilepsiaan ja elämä järkkyi. Kurssilla kuulet myös siitä, kuinka Juha selviytyi ja mitä sitten tapahtui.

Epilepsiaan sairastuneen lapsen vanhemmille suunnatulla verkkokurssillamme keskitytään miettimään sitä, mitä kehossa ja mielessä tapahtuu, kun epilepsia on tullut perheeseen. Kurssia voit käydä silloin, kun saa lapset vihdoinkin nukkumaan, omantahtisesti vaikka yksi video kerrallaan. Kurssi ei ole kuitenkaan kurssi, josta valmistutaan kokeiden kautta, vaan ennemminkin ensiapupaketti vanhemmille tilanteeseen, jossa lapsi on sairastunut epilepsiaan ja kaikki on uutta.

Kurssilla saat tervehdyksiä epilepsiaa sairastavan lapsen äidiltä, sisarukselta ja lääkäriltä. Lisäksi kurssilla puhutaan siitä, mitä minussa tapahtuu, kun elämä järkkyy. Edetään askel kerrallaan, tehdään suunnitelmaa uuden arjen palikoista rauhassa ja kiireettömästi. Mietitään, miten kertoa lapsille epilepsiasta sekä sitä, miten ja mitä kerrotaan kaikille muille. Pysähdytään lasten tunnetaitojen tukemisen äärelle ja pohditaan lapsen temperamentteja.

Kurssi on kaikille avoin ja maksuton. Kun olet ilmoittautunut, sinulla on kuukausi aikaa käydä kurssia.

Oman mielen CV-listaan tämä kurssi saattaa aikanaan tulla kurssina, joka auttoi eteenpäin. Toivottavasti, sillä toivon näkökulma on se, joka kannattelee ja kannattaa.

Tule ihmeessä kurkkaamaan uutta kurssia!

Tästä osoitteesta pääset ilmoittautumaan (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

Uusi verkkokurssimme on rakennettu Yhtä perhettä -hankkeessamme. Kurssin videoissa tapaat muun muassa lapsi- ja perhetyön asiantuntijamme Susannan ja Juhan, jonka lapsi sairastaa epilepsiaa.

  • Lehden numero: 5/2021
  • Kokemustarina
  • Lapset
  • Perheet
  • Vertaistuki

Mitä mieltä olet sivun sisällöstä?

Aiheeseen liittyvää