Mahdollistaja-hanke

Hankkeessa kehitetään tukea ja toimintaa epilepsiaa sairastaville aikuisille. Hankkeessa toteutettavaa vertaismentorointia järjestetään koko Suomen alueella. Erilaisia tapahtumia sekä vaikuttamistyön koulutuksia järjestetään Satakunnassa, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa sekä Lapissa.

Vertaismentorointia

Vertaismentorit ovat vapaaehtoisia kanssakulkijoita ja juttukavereita. Koulutamme mentoreita sekä etsimme yhteistyössä terveydenhuollon kanssa kahdenkeskisestä vertaistuesta hyötyviä henkilöitä. Vertaismentoroinnista voit saada tukea pohdintoihisi, jotka liittyvät esimerkiksi epilepsiaan ja työelämään tai epilepsian herättämiin pelon tunteisiin. Aiheista on tuotettu hankkeessa myös podcasteja.

Vahvempaa vaikuttamista

Vaikuttamiskoulutuksia järjestetään Porissa 2019-2020 ja Pohjois-Suomessa 2020-2021. Koulutuksiin voivat hakea kaikki vaikuttamistyöstä kiinnostuneet alueiden epilepsia-, AVH- ja neuroyhdistysten piiristä. Koulutuksissa vahvistetaan omia vaikuttamistyön valmiuksia ja tutustutaan vaikuttamisen mahdollisuuksiin paikkakunnalla. Vaikuttamistyö voi ryhmän tarpeista lähtien keskittyä esimerkiksi alueelliseen päätöksentekoon tai viestintään.

Yhteistyökumppanit

  • Mieli ry
  • Omaishoitajaliitto ry
  • Aivoliitto ry
  • Neuroliitto ry

Yhteistyötä tehdään hankealueiden yhdistysten sekä keskeisten terveydenhuollon yksiköiden kanssa. Mentorointiin liittyvän materiaalin toteuttamisen yhteistyökumppanina toimii UCB Pharma Oy Finland. Hanke on osa STEAn rahoittamaa Arvokas-avustusohjelmaa.

Esitteet ja videot

YouTube-video

Mitä esteettömyys ja saavutettavuus merkitsevät sinulle?

Kuvaus videosta: Videossa Mahdollistaja-hankkeen vaikuttamiskoulutuksen osallistujat kertovat kokemuksia esteettömyydestä ja saavutettavuudesta Satakunnassa.

Ota yhteyttä

Aida Mikkola

Vastaan työikäisten tukeen keskittyvästä Mahdollistaja-hankkeesta ja hankkeen tapahtumista.