Talous

Epilepsialiitto ry – Epilepsiförbundet rf on voittoa tavoittelematon suomalainen terveys-, potilas- ja vaikuttajajärjestö. Toimintamme päärahoittajana on Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA). Toiminnan taloudellisina mahdollistajina toimivat lisäksi jäsenet, kannatusjäsenet, yhteistyökumppanit sekä yksityiset lahjoittajat. Lämmin kiitos kaikille!

STEA-avustukset

Epilepsialiitolle on myönnetty vuodelle 2024  STEAn yleisavustusta 870 239  euroa. Yleisavustuksen lisäksi meille on myönnetty kohdennettua toiminta-avustusta jäsenyhdistysten tukemiseen 73 296 euroa sekä tavoitteelliseen, ammattilaisen ohjaamaan ryhmä- ja vertaistoimintaan yhteensä 301 140 euroa. Keväällä 2024 käynnistyi kolmevuotinen STEA-rahoitteinen hanke nuorten osallisuuden edistämiseksi ja yksinäisyyden vähentämiseksi. Ensimmäisen vuoden kehittämishankerahoitus on 112 898 euroa. Toisen vuoden kehittämishankerahoitus on 134 860 euroa ja kolmannen vuoden 148 403 euroa.

Varainhankinta

Epilepsialiiton oma varainhankinta koostuu pääasiassa jäsenmaksuista sekä yksityishenkilöiden tekemistä lahjoituksista. Lisäksi meillä on erinomaisia yritysyhteistyökumppaneita, joiden kanssa sovimme vuosittain ajankohtaisista yhteistyömuodoista.

Epilepsialiitolla on kaksi muistorahastoa (Sinikka Avilan ja Kimmo Marttisen muistorahastot), joiden varoja käytämme muistorahastojen käyttötarkoituksen mukaisesti.

Lisätietoja

Virpi Tarkiainen

Vastaan Epilepsialiiton strategisesta johtamisesta, hallinnosta ja kehittämistoiminnasta hallituksen linjausten mukaisesti. Toimin Epilepsialehden päätoimittajana sekä vastaan sidosryhmäyhteistyöstä.

Mitä mieltä olet sivun sisällöstä?