Talous

Epilepsialiitto ry on voittoa tavoittelematon suomalainen  terveys-, potilas- ja vaikuttajajärjestö. Toimintamme päärahoittajana on Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA). Toiminnan taloudellisina mahdollistajina toimivat lisäksi jäsenet, kannatusjäsenet, yhteistyökumppanit sekä yksityiset lahjoittajat. Lämmin kiitos kaikille!

STEA-avustukset

Epilepsialiitolle on myönnetty vuodelle 2024  STEAn yleisavustusta 870 239  euroa. Yleisavustuksen lisäksi meille on myönnetty kohdennettua toiminta-avustusta jäsenyhdistysten tukemiseen 73 296 euroa ja tavoitteelliseen, ammattilaisen ohjaamaan ryhmä- ja vertaistoimintaan sekä harvinaisepilepsiaa sairastavien ryhmä- ja vertaistoimintaan yhteensä 301 140 euroa. Keväällä 2024 käynnistyi uusi STEA-rahoitteinen hanke nuorten toiminnan kehittämiseksi. Ensimmäisen vuoden kehittämishankerahoitus on 112 898 euroa.

Varainhankinta

Epilepsialiiton oma varainhankinta koostuu pääasiassa jäsenmaksuista sekä yksityishenkilöiden tekemistä lahjoituksista. Lisäksi meillä on erinomaisia yritysyhteistyökumppaneita, joiden kanssa sovimme vuosittain ajankohtaisista yhteistyömuodoista.

Epilepsialiitolla on kaksi muistorahastoa (Sinikka Avilan ja Kimmo Marttisen muistorahastot), joiden varoja käytämme muistorahastojen käyttötarkoituksen mukaisesti.

Lisätietoja

Virpi Tarkiainen

Vastaan Epilepsialiiton strategisesta johtamisesta, hallinnosta ja kehittämistoiminnasta hallituksen linjausten mukaisesti. Toimin Epilepsialehden päätoimittajana sekä vastaan sidosryhmäyhteistyöstä.

Mitä mieltä olet sivun sisällöstä?