Uutiset

Takaisin

Epilepsialiiton tapahtumia peruuntuu koronavirustilanteen takia

Uutiskuva

Epilepsialiiton tapahtumia peruuntuu koronavirustilanteen takia

16.03.2020

Epilepsialiiton hallitus on päättänyt perua Epilepsialiiton yleisötilaisuudet, -tapahtumat, kurssit ja koulutukset 31.5.2020 asti koronavirustilanteen takia. Osa tapahtumista siirretään myöhempään ajankohtaan. Osa kevään kokouksista, koulutuksista ja tilaisuuksista pyritään järjestämään hyödyntämällä etäyhteyksiä. Tiedotamme näistä tilaisuuksista tapahtumakohtaisesti.

Epilepsialiiton hallitus suosittelee myös, että epilepsiayhdistykset eivät toistaiseksi järjestä vertaistapaamisia, Kaverikahviloita tai muita tapahtumia koronavirustilanteen vuoksi. Yhdistyksiä kannustetaan järjestämään kokoukset mahdollisuuksien mukaan etäyhteyksillä tai sähköpostitse. Valtioneuvoston tiedotustilaisuudessa tänään 16.3. on todettu poikkeustilanne ja linjattu muun muassa välttämään tarpeetonta julkisilla paikoilla liikkumista sekä yli 10 hengen tapahtumien järjestämistä. 

Epilepsialiiton sääntömääräinen liittokokous oli suunniteltu pidettäväksi 25.4.2020. Sääntöjen mukaan Epilepsialiiton liittokokous tulee järjestää maalis-toukokuun aikana hallituksen päättämänä ajankohtana. Selvitämme parhaillaan sääntömääräisten kokousten siirtämisen mahdollisuutta. Tiedotamme asiasta erikseen mahdollisimman pian.

Työ Epilepsialiitossa jatkuu muuttuvissa olosuhteissa. Henkilökunta tekee töitä etänä. Toistaiseksi henkilökunta välttää työmatkoja. Näin pyrimme huomioimaan työntekijöidemme ja yhteisömme suojaamisen korona-altistukselta. Meidät tavoittaa edelleen puhelimitse, sähköpostitse, chat-kanavalla, somessa ja Facebookin Epilepsian kanssa -keskusteluryhmässä.

Koronavirustilanne herättää ymmärrettävästi huolta epilepsiaa sairastavien ja heidän läheistensä keskuudessa. Paras tapa suojauta tartunnalta on huolellinen käsihygienia.

Yhteisö välittää! Pidetään yhteyttä!

www.epilepsia.fi

facebook.com/epilepsialiitto

facebook.com/groups/epilepsiankanssa

Twitter @epilepsialiitto

Seuraa koronavirustilannetta:

https://stm.fi/ajankohtaista

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/usein-kysyttya-koronaviruksesta-covid-19

Selkokielellä koronaviruksesta:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19/koronavirus-covid-19-selkokielella

 

Sivu on päivitetty 17.03.2020


Epilepsialehdet 2020

Epilepsialehti julkaistaan viisi kertaa vuodessa printtinä sekä kaikille avoimena, linkki- ja kuvarikastein vahvistettuna digilehtenä. Marraskuun numeron 5/2019 välissä ilmestyivät myös toivotut kurssiesitteemme.

Epilepsialehti 2/2020

Aiheina mm.

Lasten epilepsiat ja kuumekouritukset

Epilepsiaa sairastavan nuoren sujuva siirtymävaihe

Erityisen rakas omaishoitajuus

 

Epilepsialehti 1/2020

Aiheina mm.

Kansainvälinen epilepsiapäivä 10.2.

Häiriöt lääkkeiden saatavuudessa

Yökylän ihme

Miten vertaismentori voi auttaa

Henkilökuvassa yhdistysaktiivi Marita Somero-Sajo

Sivu on päivitetty 06.04.2020