Uutiset

Takaisin

Ihmisyyden puolustaja Tapani Tölli

Uutiskuva

Ihmisyyden puolustaja Tapani Tölli

19.03.2019

Kuvassa Tapani Tölli katsoo epilepsiatyön pioneereja, jotka ovat toimineet ennen häntä puheenjohtajina Epilepsialiitossa, vasemmalta kansanedustaja Lyyli Aalto (vuosina 1969-1978), kansanedustaja Arvo Salo (1979-1984), professori Matti Sillanpää (1985-1998) ja professori Reetta Kälviäinen (1999-2012).

Kansanedustaja Tapani Tölli toimi Epilepsialiiton puheenjohtajana viiden vuoden ajan, 2013-2017. Hän vieraili Epilepsialiiton toimistolla 19.3. Ilmassa oli myös haikeutta, koska hän on jättämässä eduskuntatyöskentelyn ja vähentämässä luottamustehtäviään.

Tapani Tölli otti aikoinaan mielellään vastaan Epilepsialiiton puheenjohtajuuden, koska katsoi voivansa vaikuttaa tärkeiksi kokemiinsa asioihin kokemuksensa avulla. Hän halusi myös olla lähellä ihmisiä ja elävää elämää. Tullessaan puheenjohtajaksi hän toivoi, että yhteydenottokynnys hänen suuntaansa olisi matala. Tämä toivomus on toteutunut.

Tölli kertoi, että aika Epilepsialiiton puheenjohtajana oli hänelle opettavainen jakso ihmisyyteen, ikkuna elävään todellisuuteen, jossa epilepsiaa sairastava ihminen elää.

Tapani Tölli antoi epilepsiayhteisölle evästystä tulevaisuuteen: ”Muistakaa aina kaiken muutoksen keskellä ihminen. Välittämisen, osallistumisen ja tuen tarve säilyvät aina. Järjestelmä luo kehikon, mutta ihmisen pitää olla keskiössä.”

Sivu on päivitetty 19.03.2019


Epilepsialehdet 2020

Epilepsialehti julkaistaan viisi kertaa vuodessa printtinä sekä kaikille avoimena, linkki- ja kuvarikastein vahvistettuna digilehtenä. Marraskuun numeron 5/2020 välissä ilmestyivät myös toivotut kurssiesitteemme.

Voit myös antaa meille palautetta lehdestä palautelomakkeella, johon pääset tästä linkistä. Kaikki saamamme palaute on meille arvokasta, sillä teemme lehteä lukijoita varten. Kehitämme lehteä palautteen pohjalta.

 

Epilepsialehti 2/2020

Aiheina mm.

Lasten epilepsiat ja kuumekouritukset

Epilepsiaa sairastavan nuoren sujuva siirtymävaihe

Erityisen rakas omaishoitajuus

 

Epilepsialehti 1/2020

Aiheina mm.

Kansainvälinen epilepsiapäivä 10.2.

Häiriöt lääkkeiden saatavuudessa

Yökylän ihme

Miten vertaismentori voi auttaa

Henkilökuvassa yhdistysaktiivi Marita Somero-Sajo

Sivu on päivitetty 29.05.2020