Uutiset

Takaisin

Kiitos 50-vuotiasta järjestöämme muistaneille!

Uutiskuva

Kiitos 50-vuotiasta järjestöämme muistaneille!

16.09.2019

Viime tiistaina 10.9. potilas- ja kansanterveysjärjestö Epilepsialiitto täytti huikeat 50 vuotta. Malmin toimistomme avoimiin oviin saapui noin 100 vierasta muistelemaan menneitä, kuulemaan kehitystyöstä ja iloitsemaan uuden satukirjan julkaisusta. Pyöreitä vuosia juhlistettiin myös Oulun ja Kuopion aluetoimistoissamme sekä epilepsiayhdistyksissä ympäri Suomea. Kiitos kaikille juhlavieraille!

Epilepsialiitto syntyi 10.9.1969, jolloin Helsingin, Pirkanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan epilepsiayhdistykset päättivät perustaa valtakunnallisen järjestön epilepsiaa sairastavien ja heidän läheistensä tueksi. Järjestön haluttiin edistävän muun muassa tasa-arvoa, hoidon ja palveluiden saatavuutta sekä ehkäisevän syrjintää. 

Epilepsialiiton hallituksen ensimmäinen puheenjohtaja Lyyli Aalto vakiinnutti järjestön resurssit ja toiminnan kymmenvuotiskautensa aikana. Epilepsialehti alkoi ilmestyä vuonna 1970 ja ensimmäiset sopeutumisvalmennuskurssit toteutettiin vuonna 1974.

Vuosikymmenien aikana Epilepsialiitto on kehittynyt kansanterveysjärjestöksi, joka tukee epilepsiaa sairastavien tasa-arvoa, tarjoaa kuntoutusta ja vapaaehtoistehtäviä, luo mahdollisuuksia vertaistukeen, levittää tietoa epilepsiasta ja sairauden kanssa elämisestä sekä vaikuttaa esimerkiksi terveyden- ja sosiaalihuollon palveluiden saatavuuteen ja laadukkuuteen.

Suomessa on tällä hetkellä noin 60 000 epilepsiaa sairastavaa, joista alle 15-vuotiaita on noin 5 000. Uusia epilepsiadiagnooseja tehdään vuosittain noin 3500. Noin kolmasosalla epilepsiaa sairastavista kohtaukset jatkuvat lääkehoidosta huolimatta.

Sivu on päivitetty 17.09.2019


Epilepsialehdet 2020

Epilepsialehti julkaistaan viisi kertaa vuodessa printtinä sekä kaikille avoimena, linkki- ja kuvarikastein vahvistettuna digilehtenä. Marraskuun numeron 5/2019 välissä ilmestyivät myös toivotut kurssiesitteemme.

Epilepsialehti 2/2020

Aiheina mm.

Lasten epilepsiat ja kuumekouritukset

Epilepsiaa sairastavan nuoren sujuva siirtymävaihe

Erityisen rakas omaishoitajuus

 

Epilepsialehti 1/2020

Aiheina mm.

Kansainvälinen epilepsiapäivä 10.2.

Häiriöt lääkkeiden saatavuudessa

Yökylän ihme

Miten vertaismentori voi auttaa

Henkilökuvassa yhdistysaktiivi Marita Somero-Sajo

Sivu on päivitetty 06.04.2020