Uutiset

Takaisin

Koronatilanteen vaikutukset Kelan kuntoutuspalveluihin

Uutiskuva

Koronatilanteen vaikutukset Kelan kuntoutuspalveluihin

18.03.2020

Uutinen päivitetty 23.3: 

Kela on tarkentanut kuntoutuspalveluita koskevan ohjeistuksen 20.3. Päivitetty ohjeistus korvaa aiemmin julkaistut tiedotteet. Lue lisää: 

Kelan kuntoutuspalvelujen toteuttaminen koronavirusepidemian johdosta 20.3. 

 ---------

Hallituksen esittämät toimenpiteet koronaviruksen leviämisen estämiseksi vaikuttavat kaikkiin Kelan kuntoutuspalveluihin. Uusia, kasvokkain tapahtuvia yksilö- ja ryhmäkuntoutuspalveluja ei aloiteta ja vastaavat käynnissä olevat kuntoutuspalvelut keskeytetään 31.5. saakka.

Kuntoutusta voidaan toteuttaa etäyhteyksien välityksellä. Kela suosittaa etäkuntoutuspalvelujen käyttöönottoa niissä kuntoutuspalveluissa, joissa se on mahdollista. Vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen yksilöterapiat on mahdollista toteuttaa etäkuntoutuksena. Poikkeuksen tähän tekevät allas- ja ratsastusterapia. Ammatilliseen kuntoutukseen liittyvä ammatillinen kuntoutusselvitys voi toteutua kokonaan etäkuntoutuksena, jos se sopii palveluntuottajalle ja asiakkaalle.

Etäkuntoutuksena voidaan järjestää myös kuntoutuspsykoterapia ja vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen yksilöpsykoterapia. Jos tämä ei ole mahdollista, poikkeuksellisesti nämä terapiat voidaan järjestää myös puhelinyhteydellä. Kela ei korvaa puhelimen käytöstä aiheutuneita kuluja.

Kuntoutusrahan maksaminen keskeytyksen aikana

Jos olet hakenut kuntoutusrahaa, ota yhteyttä Kelaan verkkoasioinnin kautta kela.fi/asiointi tai puhelimitse numeroon 020 692 205. Kela arvioi, voiko kuntoutusrahan maksaminen jatkua kuntoutuksen tilapäisen keskeytymisen vuoksi.

Kelan kuntoutuskurssit

Ennen 31.5.2020 alkavat kuntoutuskurssit siirtyvät myöhemmälle ajankohdalle.

Lue lisää:

Kelan uutinen kuntoutuspalveluiden muutoksista

Kela: Ajankohtaista koronatilanteesta

Kelan yhteystiedot

 

Sivu on päivitetty 23.03.2020


Epilepsialehdet 2020

Epilepsialehti julkaistaan viisi kertaa vuodessa printtinä sekä kaikille avoimena, linkki- ja kuvarikastein vahvistettuna digilehtenä. Marraskuun numeron 5/2019 välissä ilmestyivät myös toivotut kurssiesitteemme.

Epilepsialehti 2/2020

Aiheina mm.

Lasten epilepsiat ja kuumekouritukset

Epilepsiaa sairastavan nuoren sujuva siirtymävaihe

Erityisen rakas omaishoitajuus

 

Epilepsialehti 1/2020

Aiheina mm.

Kansainvälinen epilepsiapäivä 10.2.

Häiriöt lääkkeiden saatavuudessa

Yökylän ihme

Miten vertaismentori voi auttaa

Henkilökuvassa yhdistysaktiivi Marita Somero-Sajo

Sivu on päivitetty 06.04.2020