Aikuisten kurssit

Kurssiemme tavoitteena on auttaa selviytymään tilanteessa, jossa sairaus herättää epävarmuutta ja huolta. Kurssit lisäävät keinoja pitää huolta itsestä ja omista voimavaroista.

Epilepsialiiton kurssit on tarkoitettu niille epilepsiaa sairastaville nuorille, aikuisille ja läheisille, jotka eivät kuulu Kelan epilepsiakurssien kohderyhmään (vaikeat epilepsiat).

Huom. Koronavirusepidemian takia kursseja siirtyi syksyyn. Kurssiesitteen ajankohdat eivät tästä syystä pidä paikkaansa. Ajantasaiset tiedot päivitämme verkkosivuille. 

Verkkokurssilta voimaa arkeen

Mietitkö , miten pärjätä oman tai läheisesi epilepsian kanssa?

Verkkokurssilla voit asiantuntijoiden opastuksella kartuttaa tietojasi epilepsiasta ja hyvinvointia tukevista keinoista. Kurssi on myös mainio tapa päästä juttelemaan muiden kanssa epilepsiaan liittyvistä kokemuksista. Verkkokurssille osallistut rennosti omalta kotisohvalta tietokoneella tai mobiililaitteella.

Verkkokurssi on tarkoitettu aikuisille, joilla epilepsia on uusi asia elämässä tai jotka kaipaavat tietojensa päivittämistä ja tukea omiin voimavaroihinsa. Tarvittaessa järjestämme myös perheen lapsille oman kurssiosuuden.

Kurssin tapaamiset toteutetaan videoneuvotteluina, joihin saat hyvät ohjeet ja osallistumislinkin. Kurssin ohjaajana on Epilepsialiiton kuntoutuksen ammattilainen yhdessä vertaisohjaajan kanssa.

Kohtaamisia verkossa -kurssi epilepsiaa sairastaville aikuisille ja läheisille

 torstaisin 29.10.-19.11. klo 17-19. Hae kurssille 19.10. mennessä.   

Avokuntoutuskurssit

Avokuntoutuskurssille voit osallistua muun arjen rinnalla. Kurssi on tarkoitettu aikuisille epilepsiaa sairastaville ja läheisille, joilla epilepsia on uusi asia tai jotka kaipaavat tietoa ja tukea omiin voimavaroihinsa. Kurssille voi osallistua myös ilman läheistä. Hae täyttämällä sähköinen hakulomakkeemme, lääkärin suositusta tai muita liitteitä ei tarvita. 

  • Helsinki: tiistaisin 29.9.-20.10. klo 17.30 - 19.30. Epilepsialiitto, Malmin kauppatie 26. Hae kurssille 18.9. mennessä 
  • Oulu: tiistaisin 6.10., 13.10., 27.10., 3.11., 10.11. ja 24.11. klo 17.30-19.30. Hae kurssille 25.9. mennessä
  • Tampere: perjantaisin 9.10.-13.11. klo 16-18: Kumppanuustalo Artteli, Salhojankatu 42. Hae kurssille 29.9. mennessä
  • Kuopio: tiistaisin 20.10.-24.11. Kuopion perheentalo, Lapinlinnankatu 14. Hae kurssille  9.10. mennessä              

Aikuisten valtakunnalliset kurssit 

Näille kursseille voi hakea eri puolilta Suomea kurssihakemuksellamme, johon liitetään lääkärin suositus.

Aikuisten toiminnallinen kurssi

21.-25.9. Santasport Rovaniemi. Keväältä (23.-27.3.) siirtynyt kurssi, kysy vapaita paikkoja! Kurssi on tarkoitettu epilepsiaa sairastaville aikuisille, jotka ovat kiinnostuneet liikunnasta ja fyysisestä aktiviteetista. Kurssin tavoitteena on vahvistaa monipuolisesti osallistujan tietoja ja voimavaroja.

Elämän eväät - nuorten toiminnallinen kurssi

1. jakso 23.-24.5. verkkotapaaminen Teamsillä                                   

2. jakso 20.-25.7. Nuorisokeskus Piispala, Kannonkoski Hae kurssille 22.3. mennessä

Kurssi on tarkoitettu 15-25-vuotiaille epilepsiaa sairastaville nuorille. Kurssin tavoitteena on rohkaista nuorta tarttumaan epilepsiaan liittyviin haasteisiin, vahvistaa itseluottamusta ja mahdollistaa onnistumisen kokemuksia yhdessä muiden osallistujien kanssa. Kurssi on kaksiosainen ja kurssille valitut osallistuvat molempiin jaksoihin.

Aikuisten perhekurssi

Imatran kylpylä: verkkotapaaminen 8.6., lähijakso 3.-7.8.  Hae kurssille 8.4. mennessä. Kurssi on tarkoitettu epilepsiaa sairastaville aikuisille ja heidän perheilleen. Kurssille voivat osallistua myös lapsiperheet. Kurssin tavoitteena on lisätä kaikkien perheenjästen - myös lasten - tietoa epilepsiasta ja vahvistaa heidän voimavarojaan.

Ikääntyneiden ja läheisten kurssi

7.-11.9. Maskun neurologinen kuntoutuskeskus .Hae kurssille 7.7. mennessä. Kurssi on tarkoitettu yli 60-vuotiaille epilepsiaa sairastaville aikuisille ja läheisille. Kurssille voi osallistua myös ilman läheistä.  

Ikääntyneiden ja läheisten kurssi

12.-16.10. Anttolanhovi Mikkeli. Keväältä (4.-8.5.) siirtynyt kurssi yli 60-vuotiaille epilepsiaa sairastaville aikuisille ja läheisille. Kurssille voi osallistua myös ilman läheistä.

 

Kelan epilepsiakurssit

Kela järjestää kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskursseja vaikeaa epilepsiaa sairastaville nuorille ja aikuisille. Kurssit ovat osittaisia perhekursseja, joille aikuinen läheinen voi osallistua kahteen viimeiseen päivään.

Huom. Kela alkaa 1.6. lähtien purkaa koronatilanteen takia tehtyjä kasvokkain toteutettavan kuntoutuksen rajoituksia. Lue Kelan tiedote.

Aikuisten kurssit Maskun neurologisessa kuntoutus-keskus, yhteistyössä Epilepsialiiton kanssa:

- 27.-31.7. yli 30-vuotiaiden osittainen perhekurssi (Kelan nro 76630)

- 9.-13.11. yli 30-vuotiaiden osittainen perhekurssi (Kelan nro 76631)

Kelalla on aikuisten epilepsiakursseja myös alle 30-vuotiaille ja yli 60-vuotiaille. Nämä kurssit toteuttaa Taukokangas Pohjois-Pohjanmaalla ja Kruunupuisto Punkaharjulla. Lisätiedot: www.kela.fi/kuntoutus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Sivu on päivitetty 15.09.2020

Aikuisten kurssit 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasten kurssit

 

.