50 miljoonaa askelta -kampanja ja Kansainvälinen epilepsiapäivä 8.2.

 

Epilepsiaa sairastaa noin 50 miljoonaa ihmistä maailmassa ja heistä noin 60 000 on suomalaisia.

Kansainvälinen kampanja starttasi 4.1. Suomessa kampanja käynnistyy 8.1. ja se huipentuu Kansainvälisenä epilepsiapäivänä 8.2. Osallistu kampanjaan ja tule mukaan keräämään yksi askel jokaiselle epilepsiaa sairastavalle. Kävely sopii kaikenikäisille. Nauti kävelystä ja osallistu kampanjaan omalla tavallasi luovien.

Voit seurata askeltavoitteen täyttymistä ja lisätä omat askeleesi laskuriin, joka on kansainvälisellä kampanjasivulla 50millionsteps.org. Voit lisätä askeleesi päivittäin tai viikoittain, miten vain itsellesi parhaiten sopii. Voit myös lahjoittaa sinulle sopivan summan kampanjaan osallistuville epilepsiajärjestöille ympäri maailman.

Lue, mistä kampanjassa on kyse

Miten voit osallistua?

Voit osallistua kampanjaan monella eri tavalla. Valitse itsellesi sopiva tapa osallistua. Epilepsiaa sairastavat kohtaavat edelleen ikäviä asenteita, vaikka jokaisella meistä on oikeus tasa-arvoiseen elämään. Osallistumalla olet mukana tukemassa epilepsiaa sairastavia ja heidän läheisiään.
 

1. Kävele yksin tai haasta kaveri mukaan 

Tavoitteenamme on kerätä yhdessä 50 miljoonaa askelta, joten kävele portaat hissin sijaan, hyppää bussista pois pari pysäkkiä aiemmin tai pidä kävelypalaveri. Haasta kävelylle vaikkapa naapurisi, työkaverisi tai harrastusporukkasi. Tai lähtisikö teidän päiväkoti- tai koululuokkanne mukaan haasteeseen? 
 

2. Ilmoita askeleet laskuriin kampanjasivulla 50millionsteps.org

Kävellessäsi laske askelia askelmittarilla tai muuta kilometrit askeliksi. Tyyli on vapaa, pääasia on, että askelia kertyy. 1 kilometri on noin 1 430 askelta, liikuitpa miten tahansa.
 

3. Jaa kuva tai video askelistasi somessa 

Jaa kuvasi Facebookissa ja Instagramissa tai pyydä apua kaverilta kuvan jakamiseen. Ideoita kuvien aiheiksi saat viikkoteemoistamme. Katso teemat tältä sivulta.

Käytä tunnisteita: #50MiljoonaaAskelta. Kaikki Instagramissa tätä tunnistetta käyttäneet julkiset tilit osallistuvat tuotepalkintojen arvontaan.

Jos haluat kansainvälistä näkyvyyttä julkaisullesi, voit käyttää lisäksi tunnisteita: #50MillionSteps #EpilepsyDay

Ideoita somekuviin ja videoihin kampanja-ajalle 8.1.-8.2.

  • Viikko 2: Askel suomalaisessa maisemassa
  • Viikko 3: Hauska askel tai kävelytyyli
  • Viikko 4: Askel kävelyreittisi varrelta
  • Viikko 5: Askel kaverin kanssa, esim. ystävä, lemmikki, perheenjäsen
     

4. Kuuntele podcast

Aloitamme kampanjan aikana podcast-sarjan, jonka ensimmäinen jakso julkaistaan 19.1. epilepsia.fi-sivustolla. Podcastit ovat tilattavissa myös mm. Spotify- ja Apple Podcasts -palvelussa. Laita luurit korville, kerää askelia ja avarra käsitystäsi epilepsiaa sairastavan arjesta.

Kuuntele jakso 1: Kaatumatauti-sana on historiaa, mutta ennakkoluulot eivät
 

5. Lahjoita  

Lahjoituksellasi mahdollistat epilepsiaa sairastavien ihmisten ja heidän läheistensä vertaistuen Suomessa. Lahjoituksen voit tehdä täältä

 

Viestintämateriaaleja

Alta löydät kampanjan tunnuksen, kuvia ja muita viestintämateriaaleja, joiden avulla voit kertoa olevasi mukana kampanjassa. Kuvia klikkamalla saat ladattua ja tallennettua oikean kokoisen kuvan.

Kampanjan tunnus

 

 

Kuvia sosiaaliseen mediaan ja verkkosivuille


1080 x 1080 px, koko sopii esim. Instagramiin

 


1200 x 628 px, koko sopii esim. sosiaalisen median kanaviin

 

Sivu on päivitetty 19.01.2021