Vertaismentorointia työikäisille

Kaipaatko kahdenkeskistä vertaistukea? Haluaisitko vaihtaa ajatuksia jonkun kanssa, jolla on samanlaisia epilepsiaan liittyviä kokemuksia? Vertaismentorointi sopii tueksi tilanteisiin, joissa haluat jutella epilepsiaan liittyvistä asioista kokeneen vapaaehtoisen kanssa. Mentorointi voi auttaa jäsentämään omia ajatuksiasi ja samalla välityy kokemustieto epilepsiasta. 

 

Kenelle toiminta on tarkoitettu?

Toimintaa kehitetään Satakunnassa, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Lapissa. Toiminnan piiriin voit hakeutua, jos asut näillä alueilla, olet 18-68-vuotias ja sairastat epilepsiaa. Myös epilepsiaa sairastavan läheisillä on mahdollisuus tukeen. Esimerkiksi nuoren itsenäistyessä samoja vaiheita kokenut vapaaehtoinen voi toimia vanhemmille rohkaisijana ja vertaistukena. Saatujen kokemusten perusteella toimintaa laajennetaan myöhemmin muuallekin Suomeen.

Mentorikeskusteluiden aiheena voi olla sinua mietityttävä asia kuten:

  • ammatinvalinta ja opiskelu
  • itsenäistyminen
  • työelämä ja työkyky
  • vapaa-aika ja ihmissuhteet
  • mielen hyvinvointi, epilepsiaan liittyvät pelot
  • perheen perustaminen ja vanhemmuus
  • epilepsian kanssa eläminen ja hoitoon sitoutuminen
  • epilepsian leikkaushoitoon valmistautuminen

 

Mitä käytännössä? 

Mentorit ovat Epilepsialiiton kouluttamia vapaaehtoisia, joilla on omakohtainen ja pitkäaikainen kokemus epilepsiasta. Mentorit toimivat tehtävässään tavallisen ihmisen taidoin ja keskustelut mentorin kanssa ovat luottamuksellisia. 

Tuen kesto ja tapaamiset sovitaan ennakkoon oman tarpeesi ja elämäntilanteesi mukaan. Keskustelut voivat tapahtua toiveidesi mukaisesti tapaamisten merkeissä, etäyhteydellä tai puhelimitse. Epilepsialiiton työntekijä toimii tarvittaessa mentoroinnin apuna ja tukena. 

Vertaismentoroinnin esite

 

Kiinnostuitko toiminnasta? Ota yhteyttä niin jutellaan lisää.  

Vuokko Mäkitalo, projektityöntekijä

vuokko.makitalo@epilepsia.fi

p. 040 921 0975

 

Vertaismentorointi on osa Epilepsialiiton Mahdollistaja-hanketta