Osallistu kotisohvalta

 

Arki muuttuu koronatilanteen vuoksi ja tekemiselle, juttuseuralle ja tuelle on nyt tilausta. Epilepsialiiton tapahtumat on keväältä peruttu, mutta olemme paikalla entiseen malliin ja tarjoamme uusia osallistumisen mahdollisuuksia verkossa vanhojen toimintojen rinnalla.

Epilepsialiiton neuvontapuhelimeen voit soittaa, kun mieltäsi askarruttavat omaan tai läheisen epilepsiaan liittyvät asiat. Neuvontapuhelin vastaa ma-pe klo 9-15 numerossa 09 3508 2310. 

Kohtaamisia verkossa -kursseilla voit asiantuntijoiden opastuksella kartuttaa tietojasi epilepsiasta ja hyvinvointia tukevista keinoista. Kurssilla pääset myös juttelemaan muiden kanssa epilepsiaan liittyvistä kokemuksista. Kursseja on tarjolla epilepsiaa sairastaville aikuisille ja heidän läheisilleen sekä lasten vanhemmille.

 

Kaverikahvila verkossa  

Kaverikahvila kokoontuu nyt verkossa joka arkipäivä klo 14-15. Eri paikkakunnilla järjestettävät Kaverikahvilat ovat tauolla, joten nyt kokoonnumme kahvittelemaan, juttelemaan ja vaihtamaan ajatuksia verkossa. Tule siis mukaan chatteilemaan virtuaalisille Kaverikahveille! Voit osallistua chattiin omalla nimellä tai nimimerkillä. Sinun ei tarvitse ilmoittautua etukäteen vaan klikkaa itsesi mukaan osoitteessa www.epilepsia.fi/chat.

 

Tukea lapsiperheille  

Kuinka puhua koronasta lapsille? Kuinka järjestää kotiopetusta tai puuhaa perheen pienimmille niin, että sopu säilyy? Mistä apua arjen hallintaan? 

Epilepsialiiton varhaisen tuen luuripalvelu on suunnattu perheille, jotka toivovat ammattilaisen apua arjen haasteisiin koronaviruksen aiheuttaman tilanteen vuoksi. Voimme pysähtyä neuvonpitoon vanhempien kanssa ja ottaa lapset mukaan sujuvan arjen suunnitteluun myöhemmin. Seurantatapaamisen yhteydessä päästään juhlistamaan onnistumisia. 

Mietitään ratkaisuja yhdessä, soita Susannalle 050 444 9947 arkisin klo 9.00–15.00 välisenä aikana tai laita sähköpostia susanna.heugenhauser@epilepsia.fi  

 

Sohvanurkka

Nuorille suunnattuja etätapaamisia verkossa. Voit osallistua omalta tietokoneeltasi tai mobiililaitteeltasi Microsoft Teamsin kautta. Luvassa etäpelailua, levyraateja, mukavaa yhdessäoloa ja vertaistukea. Mukana sohvanurkissa FEW-nuorten yhteisön vertaisnuoria ja epilepsialiiton työntekijä.

2.4. klo 14-15  Piirrä ja arvaa etäpeli.

Tulossa lisää sohvanurkkia myös ensi viikolla. Stay tuned!

 

Liikuntaa livenä  

Kaikille avoimet, noin 20 min. pituiset liikuntahetken pidetään torstaisin kello 11.30. Voit osallistua omalta tietokoneeltasi tai mobiililaitteeltasi Microsoft Teamsin kautta. Ohjaajana toimii yhteisöpedagogiharjoittelija Essi Saarela. 

Liikuntahetket sopivat kaiken tasoisille liikkujille. Varaa sopivasti tilaa liikkumiseen ja mukavat vaatteet. Muut tarvittavat välineet mainitaan kunkin kerran kohdalla. Epilepsialiiton liikuntahetken jälkeen voit jatkaa liikkumista Yle Teeman kautta kello 12.00, josta näytetään Anne Sällylän ja Eeva Eerikäisen ohjaamia 80-luvun jumppia. 

Torstaisin kello 11.30-11.50

To 26.3.    Istuma jooga, tarvikkeet: selkänojallinen tuoli.  https://bit.ly/2U4T6wH           

To 2.4.      Tyynyjumppa, tarvikkeet: tyyny. https://bit.ly/2xXa2gd 

To 9.4.      Lempeä kehon avaushttps://bit.ly/3957rNZ 

To 16.4     Tuolijumppa, tarvikkeet: selkänojallinen tyyny. bit.ly/liikuntalive1604

To 23.4     Tasapaino haltuunbit.ly/liikunta2304

To 30.4      Huivijumppa, tarvikkeet: pitkä kaulaliina (vaihtoehtoisesti keppi). bit.ly/liikunta3004

To 7.5       Virkistävä venyttelybit.ly/liikunta0705

To 14.5     Liikettä lihaksiin, tarvikkeet: kaksi 0.5 l limupulloa (täytä itsellesi sopiva määrä vettä painoksi) tai käsipainot. bit.ly/liikunta1405

 

Linjat avataan 30 minuuttia ennen liikuntahetken alkua. 

Ohjeet Teams -kokoukseen liittymiseen voit lukea täältä. Jos tarvitset apua Teamsin kanssa ole yhteydessä yhteisövalmentaja Anu Hämäläiseen p. 040 511 0092. 

 

Vertaistukea Facebookissa

Epilepsialiiton ylläpitämä, suljettu Facebook-ryhmä Epilepsian kanssa tarjoaa epilepsiaa sairastaville ja heidän läheisilleen mahdollisuuden keskustella ja jakaa kokemuksiaan verkossa. 

 

Dravet-perheiden etätapaaminen

Kaipaatko tietoa ja tukea Dravet'n oireyhtymästä? Lauantaina 18.4. klo 10-15 luvassa asiantuntijoiden alustukset Dravet'n oireyhtymästä sekä lapsen haastavasta käyttäytymisestä ja vanhempien voimavaroista. Aikaa on myös kokemusten vaihtamiselle ja vertaistuelle. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan.