Sosiaalinen media


Live-chatit Epilepsialiiton verkkosivuilla
– katso, kuuntele, keskustele

Voit seurata keskustelua suorassa Youtube-lähetyksenä Epilepsialiiton verkkosivuilla osoitteessa www.epilepsia.fi/chat. Lähetyksen aikana on auki kaikille avoin chat-keskustelu, johon voi osallistua anonyymisti sekä lähettää kysymyksiä asiantuntijoille.

Keskustelun pelisäännöt

 • Keskustelussa noudatetaan yleistä netikettiä ja sitä käydään omalla nimellä.
 • Keskustelussa kunnioitetaan toisten ihmisten yksityisyyden suojaa ja siinä ei esimerkiksi kritisoida nimeltä mainiten hoito- ja viranomaistahojen edustajia.
 • Keskustelun ylläpitäjinä toimivat Epilepsialiiton työntekijät.
 • Ylläpitäjät voivat huomauttaa epäasiallisesta kommentoinnista ja tarvittaessa poistaa keskustelusta.
   

LIVE-CHATIT vuonna 2019

Livelähetys 14.2. klo 18-19 Uskallanko auttaa, osaanko auttaa?

Katso:

 

https://www.apogee.fi/epilepsialiitto/20190214

Epilepsialiitto ja Helsingin epilepsiayhdistys järjestävät keskustelutilaisuuden verkossa.
Kansalaisvelvollisuus kriisissä - onko auttaminen radikaalia?

Mukana keskustelemassa näyttelijä Alina Tomnikov, tutkija Sakari Kainulainen, neurologian erikoislääkäri Leena Kämppi, kuvataiteilija Mari Sydänmaanlakka, sosiaalipsykologi Ulla Anttila, projektipäällikkö Saku Sutelainen (Suomen Palopäällystöliitto).

Aiheet: Millainen on suomalainen yhteiskunnallinen arvomaailma? Onko arvomaailma muuttunut viime aikoina? Miten lähimmäisen auttamiseen suhtaudutaan? Millaisia kokemuksia meillä on lähimmäisen auttamisesta?

Keskustelun nauhoite  julkaistaan tällä sivulla.

 

Keskiviikko 30.1. klo 18-19 sopeutumisvalmennus

Mitä sopeutumisvalmennus käytännössä on?  Millaisia kursseja järjestetään? Kuka näille kursseille pääsee? Asiantuntijat keskustelevat ja vastaavat näihin ja muihin kysymyksiisi live chatissa, jonka Epilepsialiitto järjestää.

Sopeutumisvalmennuskurssilta epilepsiaa sairastava lapsi, nuori, aikuinen, sisarus, vanhemmat ja läheiset saavat tarvitsemaansa tietoa, ohjausta, vertaistukea ja näköaloja tulevaisuuteen.

Mukana keskustelemassa ovat perheterapeutti, psykologi Miikka Niskanen, vertaisohjaaja Elli-Noora Mansikka-aho ja Epilepsialiiton kuntoutuspäällikkö Marja Nylén.

Voit seurata keskustelua suorassa Youtube-lähetyksessä Epilepsialiiton verkkosivuilla osoitteessa www.epilepsia.fi/chat. Lähetyksen aikana on auki kaikille avoin chat-keskustelu, johon voi osallistua anonyymisti sekä lähettää kysymyksiä asiantuntijoille.

Voit lähettää kysymyksiä asiantuntijoille myös etukäteen 29.1. mennessä järjestöassistentti Heli Lehtimäelle: heli.lehtimaki@epilepsia.fi, p. 050 401 5569.

Keskustelun kooste julkaistaan menneitä live-lähetyksiä -sivulla.

 


LIVE-CHATIT vuonna 2018

Osallisena koulupolulle
Tiistaina 25.9. klo 18–19

Aiheena epilepsiaa sairastavan lapsen tukeminen varhaiskasvatuksessa ja koulussa. Keskustelemassa ovat  lastenneurologian erikoislääkäri Liisa Metsähonkala, epilepsiaa sairastavan nuoren äiti Satu Porras ja asiantuntija Susanna Heugenhauser ”Minusta tulee isona...” -hankkeesta.

Voit seurata keskustelua suorassa Youtube-lähetyksessä, www.epilepsia.fi/chat. Lähetyksen aikana on auki kaikille avoin chat-keskustelu, johon voi osallistua nimettomänä sekä lähettää kysymyksiä asiantuntijoille.

 

Miten hoidan epilepsiaani?
Tiistaina 22.5. klo 18-19.30

Chat tarjoaa tietoa ja vertaistukea epilepsian hoitamiseen ja omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen.

Epilepsian itsehoitoa on esimerkiksi lääkehoidon toteuttaminen, sopiva ravinto, lepo, liikunta, kohtauksille altistavien tekijöiden välttäminen ja muu omasta hyvinvoinnista huolehtiminen. On yksilöllistä, miten nämä asiat toteutuvat arjessa.
Mitä ajatuksia ja kysymyksiä sinulla herää näistä aiheista? Mukana keskustelemassa ovat sairaanhoitaja Mirja Järviseutu-Hulkkonen, vertaisohjaaja Eija Uusitalo ja Epilepsialiiton kuntoutuspäällikkö Marja Nylén.

Seuraa keskustelua suorassa Youtube-lähetyksenä www.epilepsia.fi/chat. Lähetyksen aikana on auki kaikille avoin chat-keskustelu, johon voi osallistua anonyymisti sekä lähettää kysymyksiä asiantuntijoille. Voit lähettää kysymyksiä myös etukäteen 21.5. mennessä yhteisövalmentaja Jani Takkuselle: jani.takkunen@epilepsia.fi, p. 050 512 6617.

Välitä itsestäsi -chat tiistaina 13.2.klo 19-21
Järjestimme 13.2. klo 19-21 live -chatin, jonka tavoitteena oli tarjota vertaistukea sekä lisätä tietoa hyvinvoinnista ja mielenterveydestä. Mukana keskustelemassa olivat perheterapeutti Olli Rauhala, Epilepsialiiton kuntoutuspäällikkö Marja Nylén sekä vertaisohjaajat Mari Sydänmaanlakka ja Eija Uusitalo.

 

#epilepsiachat @Epilepsialiitto

#epilepsiachat, @Epilepsialiitto – Epilepsialiiton Twitter-keskustelutunti käsittelee epilepsian kanssa elämiseen liittyviä aiheita. Keskusteluun voi osallistua Twitterissä kuka vaan. 
Keskustelujen moderoijina ovat Epilepsialiiton työntekijät. Lisäksi mukana on teemakohtaisesti erikseen pyydettyjä asiantuntijoita. Seuraava #epilepsiachatin ajankohta ilmoitetaan liiton medioissa ja näillä sivuilla noin kuukautta ennen keskustelutuntia.

Miten osallistun?

 1. Seuraa Twitterissä #epilepsiachat, ylläpitäjä on @Epilepsialiitto
 2. Ole valmiina Twitterin äärellä ilmoitettuna ajankohtana
 3. Seuraa hashtagia #epilepsiachat
 4. Vastaa esitettyihin kysymyksiin ja lisää vastauksiisi hashtag #epilepsiachat. Kysymysten määrä eri chattien aikana vaihtelee sen mukaan, mikä on teema ja kuinka vilkkaasti keskusteluihin osallistutaan.
 5. Lue, mitä muut keskustelevat ja vastaavat, ja jatka edelleen keskustelua. Voit esittää myös aiheeseen liittyviä omia kysymyksiä.
   

EPILEPSIA-CHATIT vuonna 2018

15.3.2018: Potilasjärjestö yhteisöllisyyden rakentajana

Chat aloittaa #kissapöydälle -keskustelusarjan. Tavoitteemme on nostaa yhteiseen keskusteluun yksilöllisiä tuen tarpeita, joihin (potilas)järjestöillä olisi mahdollisuus vastata. Haastamme itseämme sekä muita järjestötoimijoita pohtimaan yhdessä, kuinka vaikeassa tilanteessa voisi auttaa järjestötoiminnan keinoin #yhteisövälittää #kaverikahvit.

Mukana keskustelemassa omaishoitaja Laura Pölläsen lisäksi muun muassa Leo Stranius Kansalaisareenasta, Karita Miettinen Lasten omaishoitajat ry:stä, Matilda Linnavirta Omaishoitajaliitto ry:stä, Annukka Moilanen Refluksilapset ry:stä, Vanhustyön keskusliiton viestintäkoordinaattori Tiina Hailla sekä Epilepsialiiton järjestöpäällikkö Virpi Tarkiainen sekä yhteisövalmentaja Terhi Auvinen.

12.2.2018: Teemana epilepsia & yksinäisyys.

Yksinäisyydestä ei saa vaieta. Monet epilepsiaa sairastavat kokevat yksinäisyyttä – mitä se on ja mikä sen aiheuttaa? Kuinka voimme vähentää syrjäytymistä, puuttua kiusaamiseen ja edistää osallisuuden kokemuksia?

Keskustelijat: Työelämäprofessori Pekka Sauri, Epilepsialiiton toiminnanjohtaja Sari Tervonen ja sosiaaliturva-asiantuntija Paula Salminen

 

Facebook-ryhmä Epilepsian kanssa

Epilepsialiitto avasi 10.10.2017 ”Epilepsian kanssa” -Facebook- ryhmän epilepsiaa sairastavien ja läheisten vertaiskeskustelua varten. Epilepsialiiton työntekijät sekä vapaaehtoiset, koulutetut verkkovertais- ohjaajat mahdollistavat asiallisen, kaikkia kunnioittavan keskustelun.

Ryhmässä esiinnytään omalla nimellä, eikä ryhmässä käydyistä keskusteluista kerrota ulkopuolelle. Ryhmän ylläpitäjinä toimivat Epilepsialiiton työntekijät ja moderaattoreina vapaaehtoiset, Epilepsialiiton kouluttamat verkkovertaisohjaajat.

 

 

Sivu on päivitetty 14.02.2019