Takaisin

Epilepsiayhteisö vaikuttaa yhdessä tehden

Uutiskuva

Epilepsiayhteisö vaikuttaa yhdessä tehden

07.10.2018

Epilepsialiiton vaikuttajafoorumissa puhuttiin paljon yksinäisyydestä, ryhmään kuulumisen merkityksestä ja yhteisön voimaannuttavasta vaikutuksesta. Kolmeen päivään sisältyi paljon ryhmätyötä ja yhdessä ideointia työpajoissa. Ryhmissä viisaus tiivistyy, näkökulmat laajenevat ja luovuus kukkii. Epilepsiayhteisö haluaa jakaa uusia ideoita ja kehittää osallistavaa toimintaa.

Tampereen kaupungin pormestarin esikunnan yhteysjohtaja Tuukka Salkoaho toivotti perjantaina epilepsiayhteisön ihmiset tervetulleiksi ja kertoi muun muassa, kuinka Tampereen kaupunki on varautunut sote-uudistukseen ja myös tilanteeseen, jossa uudistus ei toteutuisikaan.

Pirkanmaan epilepsiayhdistyksen puheenjohtaja Arja Frisk kertoi kattavasti yhdistyksen monipuolisesta ja virkeästä toiminnasta.

Dosentti Kaisa Kuurne puhui elämän hauraudesta ja kuulumisen kaipuusta. Kuinka ihminen kestää, kun elämä ei mene odotetulla tavalla? Vaikeuksien kautta ihmisellä on mahdollisuus kehittyä ja muuttaa näkökulmaa. Yhdessä todettiin myös, että yksinäisyys on osa kaikkien ihmisten elämää. Ihminen on riippuvainen toisista, mutta yksinolo on myös tärkeää. Näiden yhdistäminen voi olla haaste.

Toiminnanjohtaja Markus Raivio Kukunori ry:stä kertoi sosiaalisista innovaatioista ja toipumisorientaatio kokeilukulttuurista. Käytännönläheiset työpajat osoittivat konkreettisesti, että ideoimalla yhdessä päädytään elämänläheisiin ratkaisuihin.

Myös Epilepsialiiton uusi Mahdollistaja – tukena uudelleenorientoitumiseen ja osallisuuteen-hanke käynnistyi viikonlopun aikana. Projektityöntekijä Vuokko Mäkitalo valotti taustaa hankkeesta, joka kuuluu STEAn Arvokas-ohjelmaan.

Kuurneen ja Raivion luennot on streamattu ja ne tulevat lokakuun aikana näkyviin myös epilepsia.fi-sivulle, menneisiin live-lähetyksiin, katso tästä

@Epilepsialiitto @STEAtekoja #vaikuttajafoorumi2018

Sivu on päivitetty 13.10.2018


Uutiskuva

Lue digilehti

Epilepsialehti julkaistaan myös kaikille avoimena digiversiona.

Kesänumeromme 3/2019 ilmestyi 10.6. Syksyn lehtemme julkaistaan 9.9. 

Lue digilehtemme:

Epilepsialehti 3/2019

Epilepsialehti 2/2019

Epilepsialehti 1/2019

Epilepsialehti 5/2018

Epilepsialehti 4/2018

Epilepsialehti 3/2018

Epilepsialehti 2/2018

Epilepsialehti 1/2018

Sivu on päivitetty 10.06.2019