Aikuisten kurssit

Aikuisten kurssit on tarkoitettu yli 18-vuotiaille epilepsiaa sairastaville henkilöille. Aikuisten perhekurssille voi osallistua kuntoutujan lisäksi koko perhe. Kurssien tavoitteena on vahvistaa kuntoutujan ja perhekurssilla koko perheen voimavaroja ja pärjäämistä arjessa.

Keinoja omaan hyvinvointiin – aikuisten ja läheisten avokurssi

8.2., 19.3., 5.4., 3.5. ja 7.6. Kylpylähotelli Sani, Kalajoki

Haku 8.1. mennessä: Epilepsialiiton kurssihakemus ja terveystiedot

Kurssi on tarkoitettu epilepsiaa ja ms-tautia sairastaville aikuisille ja läheisille. Kurssi toteutetaan yhteistyössä Neuroliiton ja Mielenterveyden keskusliiton kanssa.

 

Voimaa talven luonnosta - aikuisten toiminnallinen kurssi

5.-10.3. Santasport, Rovaniemi

Haku 5.1. mennessä: Epilepsialiiton kurssihakemus ja lääkärin suositus

Kurssi on tarkoitettu epilepsiaa sairastaville aikuisille, jotka ovat kiinnostuneet luonnossa liikkumisesta ja fyysisestä ponnistelusta.

 

Keinoja omaan hyvinvointiin - aikuisten ja läheisten avokurssi Kuopio

26.-27.5. Rauhalahti, Kuopio

Haku 26.4. mennessä: Epilepsialiiton kurssihakemus ja terveystiedot

Kurssi on tarkoitettu epilepsiaa sairastaville aikuisille ja läheisille. Kurssille voi osallistua myös ilman läheistä. Kurssi toteutetaan yhteistyössä Mielenterveyden keskusliiton kanssa.  

 

Aikuisten perhekurssi

25.-29.6. Härmän Kylpylä, Ylihärmä

Haku 25.4. mennessä: Epilepsialiiton kurssihakemus ja lääkärin suositus

Kurssi on tarkoitettu epilepsiaan eri-ikäisenä sairastuneille aikuisille ja läheisille tai perheille. Kurssille voivat osallistua myös lapsiperheet.

 

Voimaa vanhuuteen – ikääntyneiden ja läheisten kurssi

3.-7.9. Santasport, Rovaniemi

Haku 3.7. mennessä : Epilepsialiiton kurssihakemus ja lääkärin suositus

Kurssi on tarkoitettu yli 60-vuotiaille epilepsiaa sairastaville henkilöille ja aikuisille läheisille. Kurssille voi osallistua myös ilman läheistä. 

 

Epilepsi och hjärnskada – kurs för vuxna och närstående

10.-14.9. Ruissalo Spa, Åbo

Ansök senast 10.7.: Epilepsiförbundets eller Hjärnskadeförbundets ansökningsblankett och läkarutlåtande med rekommendation av vårdande läkare. 

Anpassningsträningskurs på svenska för vuxna, som har insjuknat i epilepsi och / eller hjärnskada samt  för vuxen närstående. Det är också möjligt att delta i kursen utan närstående. Kursen ordnas i samarbete med Hjärnskadeförbundet rf. 

 

Keinoja omaan hyvinvointiin - aikuisten ja läheisten avokurssi Espoo

22.-23.9. Luontokeskus Haltia, Espoo

Haku 22.8. mennessä: Epilepsialiiton kurssihakemus ja terveystiedot

Kurssi on tarkoitettu epilepsiaa sairastaville aikuisille ja läheisille. Kurssille voi osallistua myös ilman läheistä. Kurssi toteutetaan yhteistyössä Mielenterveyden keskusliiton kanssa.  

 

Elämää epilepsian kanssa Helsinki

torstaisin 11.10.-15.11. klo 17.30-19.30. Epilepsialiitto, Malmin kauppatie 26, Helsinki. Keskusteluryhmä epilepsiaa sairastaville aikuisille ja läheisille, jotka tarvitsevat tietoa ammattilaisilta ja vertaistukea kokeneemmilta. Lisätiedot ja ilmoittautuminen: marja.nylen@epilepsia.fi p. 040 516 0022 tai jani.takkunen@epilepsia.fi p. 050 512 6617.

 

Epilepsiasta somalin kielellä -  aikuisten ja läheisten päivä 

10.11. Epilepsialiitto, Helsinki

Lisätietoja ja ilmoittautuminen 1.11. mennessä:

- somalin kielellä Mohamed Aden p. 046 909 7811

- suomen kielellä Marja Nylén p. 040 516 0022

Teemapäivä on tarkoitettu epilepsiaa sairastaville aikuisille ja läheisille. Päivään voi osallistua myös ilman läheistä. 

Kurssiohjelma

Kursseilla on alustuksia, keskusteluryhmiä, yksilöhaastatteluja ja liikunta- sekä rentoutusryhmiä. Kurssien keskeisiä teemoja ovat epilepsiaan, itsehoitoon ja voimavaroihin, työelämään, harrastuksiin, parisuhteeseen ja vanhemmuuteen liittyvät asiat.

Perhekurssilla läheisillä ja lapsilla on myös omissa ryhmissä epilepsiaan liittyvää ohjausta. Tietoa ja kokemuksia jaetaan vertaisryhmässä. Ryhmäohjelman vastapainona on lepoa ja virkistäytymistä.

Työntekijät

Kurssin moniammatillisessa työryhmässä on esimerkiksi sairaanhoitaja, psykoterapeutti, sosiaalityöntekijä ja fysioterapeutti. Pidemmillä kursseilla käy neurologian erikoislääkäri pitämässä luennon ja vastaamassa kurssilaisten kysymyksiin. Tarvittaessa kurssilla on mukana myös avustajia. Perhekurssilla lastenohjaajat järjestävät vanhempien ohjelman aikana lapsille omaa ohjelmaa.

 

Hae kurssille

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Sivu on päivitetty 18.09.2018

 

Epilepsialiiton kurssit vuodelle 2018

Tutustu tarjontaan

 

 

.