Epilepsiatalosta tietoa

Epilepsiatalo on osa Virtuaalisairaala 2.0-hanketta, joka rakentaa Terveyskylää.Terveyskylä koostuu taloista, joissa on tietoa eri sairauksista. Virtuaalisairaala 2.0-hanke on viiden suomalaisen yliopistollisen sairaanhoitopiirin toteuttama yhteistyöhanke vuosina 2016-2018. Hankkeessa kehitetään erikoissairaanhoidon palveluita digitaalisia ratkaisuja hyödyntämällä.

Terveyskylä on asiantuntijoiden yhdessä potilaiden ja alan järjestöjen kanssa kehittämä erikoissairaanhoidon verkkopalvelu. Se tarjoaa tietoa ja tukea kansalaisille, hoitoa sairastaville ihmisille ja työkaluja ammattilaisille. Terveyskylän ideana on madaltaa kynnystä hakea apua. Parhaimmillaan voidaan nopeuttaa potilaan reittiä oireesta diagnoosiin ja tehokkaaseen hoitoon.

Hankkeen toimijat ovat Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri sekä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri. HUS koordinoi hanketta.

 

Epilepsiatalosta löytyy viimeisin epilepsiatieto

Epilepsiatalo avattiin maaliskuussa 2017. Epilepsialiitto on tehnyt yhteistyötä talon rakentamisessa, mm. liiton asiantuntijoiden tekemät epilepsia-aineistot on siirretty Epilepsiataloon. Sama epilepsiatieto-osio löytyy vielä tämän vuoden ajan myös www.epilepsia.fi -sivustolta.

Jatkossa epilepsiatieto-osuutta päivitetään Epilepsiatalossa ja Epilepsialiiton sivuilta on linkki Epilepsiataloon. Liitto keskittyy verkkosivuillaan aiempaa enemmän vertaistukeen, järjestötoimintaan, kuntoutukseen ja kokemustiedon välittämiseen.

Tutustu Epilepsiataloon

www.terveyskylä.fi

 

 

 

Sivu on päivitetty 27.06.2017