Uutiskuva

Kampanja

Kansainvälinen epilepsiapäivä 8.2.2016

Kansainväliset epilepsiajärjestöt kampanjoivat teemalla YES I CAN. Epilepsiaa sairastavat ovat kyvykkäitä, osaavia ja pystyviä ihmisiä kuten kuka tahansa meistä. Jokainen on yhtä arvokas huolimatta epilepsian mahdollisesti mukanaan tuomista rajoitteista. Jokaisella on kykyjä, osaamista ja taitoja, joita haluamme korostaa kampanjan aikana. Samalla viestimme inhimillisen suvaitsevaisuuden puolesta. Tärkeää on, etteivät ihmiset aseta turhia esteitä toisilleen.

”Voin tehdä kaikkea, mitä ennen epilepsiaa - ja lisäksi paljon muuta”, eläkeiässä epilepsiaan sairastunut Erkki toteaa.

Puolimaratoneja, avantouintia, tanssileirejä ja vertaisohjaajuutta Taina ei odottanut epilepsian tuovan elämäänsä, mutta ne hän lopulta sai – koska valitsi niin.

Päiville jokainen pojan kohtaukseton päivä on suuri kiitollisuuden aihe. Lauri voi oppia uusia asioita, leikkiä autoilla ja saada ystäviä.

Jörn Sundström kertoo, että hänelle vaikein asia epilepsiassa on kohtausten jälkeinen olo, jolloin hän on masentunut ja pettynyt. - Mutta elämä jatkuu pettymyksistä huolimatta

Miten epilepsia on vaikuttanut sinun elämääsi?

Voit kertoa oman tarinasi ja osallistua jakamalla osaamisen ja oppimisen kokemuksesi sosiaalisessa mediassa teemalla #yesican

Osallistu somessa ja voita upeita palkintoja. Jokainen voi jakaa oman onnistumis- ja oppimiskokemuksensa ja osallistua kampanjaan.

1) Ota kuva tai tee lyhyt video teemalla #yesican
2) Lataa kuva tai video facebookiin, instagramiin, youtubeen
3) Kommentoi positiivisesti ja jaa muiden kuvia ja videoita

Kerro ja jaa oma kuvasi/videosi. Palkitsemme helmikuun someaktiivisuudesta kuusi somessa mielenkiintoa ja keskustelua herättävää tositarinaa. Someraati kiinnittää palkitsemisessa huomionsa postauksen
• herättämään kiinnostukseen
• kuvaan/videoon
• elinvoimaisuuteen somessa (jaot, tykkäykset, kommentit)

Innostavin somepostaaja voittaa Samsungin tabletin (arvo noin 350 €). Lisäksi jaamme viisi epilepsia-aiheista tuotepakettia, joka sisältää limenvihreän repun, kynän ja muistitikun (palkinnon arvo noin 40 €)

Testaa tietosi epilepsiasta

Epilepsiavisa
Epilepsialiitto on tuottanut verkkoon online -kyselyn. Omat tiedot epilepsiasta voi testata Epilepsialiiton sekä Älypään sivuilla.

Epilepsiakohtauksen ensiaputesti
Osaatko auttaa epilepsiakohtauksen saanutta henkilöä? Testin voit tehdä Epilepsialiiton sekä Ilta-Sanomien verkkosivuilta. Kaikki voivat auttaa epilepsiakohtauksen saanutta lähimmäistä.

Osallistu tapahtumiin

Päivitämme epilepsiapäivän tapahtumia eri puolella Suomea verkkosivuillemme. Pysy kuulolla ja osallistu tapahtumiin!

Katso myös tarinoita muista maista: www.epilepsy.org

         

Sivu on päivitetty 04.05.2016