Sosiaalinen media

 

#epilepsiachat  @Epilepsialiitto

#epilepsiachat, @Epilepsialiitto – Epilepsialiiton Twitter-keskustelutunti käsittelee epilepsian kanssa elämiseen liittyviä aiheita. Keskusteluun voi osallistua Twitterissä kuka vaan. Epilepsiachat järjestetään Twitterissä noin kerran kuukaudessa. Ensimmäinen chat oli maanantaina 12.2.2018 kello 18-19. 

Seuraava chat on 15.3.2018 klo 18 – 19.

Keskustelujen moderoijina ovat Epilepsialiiton työntekijät ja lisäksi teemakohtaisesti erikseen pyydetyt asiantuntijat.

Kuukausittainen #epilepsiachatin ajankohta ilmoitetaan liiton medioissa ja näillä sivuilla noin kuukautta ennen keskustelutuntia.

 

Miten osallistun?

  1. Seuraa Twitterissä #epilepsiachat, ylläpitäjä on @Epilepsialiitto

  2. Ole valmiina Twitterin äärellä ilmoitettuna ajankohtana

  3. Seuraa hashtagia #epilepsiachat

  4. Vastaa esitettyihin kysymyksiin ja lisää vastauksiisi hashtag #epilepsiachat. Kysymysten määrä eri chattien aikana vaihtelee sen mukaan, mikä on teema ja kuinka vilkkaasti keskusteluihin osallistutaan.

  5. Lue, mitä muut keskustelevat ja vastaavat, ja jatka edelleen keskustelua. Voit esittää myös aiheeseen liittyviä omia kysymyksiä.
     

 

Epilepsiachatit 2018

15.3.2018: Potilasjärjestö yhteisöllisyyden rakentajana

Chat aloittaa #kissapöydälle -keskustelusarjan. Tavoitteemme on nostaa yhteiseen keskusteluun yksilöllisiä tuen tarpeita, joihin (potilas)järjestöillä olisi mahdollisuus vastata. Haastamme itseämme sekä muita järjestötoimijoita pohtimaan yhdessä, kuinka vaikeassa tilanteessa voisi auttaa järjestötoiminnan keinoin #yhteisövälittää #kaverikahvit.

Mukana keskustelemassa omaishoitaja Laura Pölläsen lisäksi muun muassa Leo Stranius Kansalaisareenasta, Karita Miettinen Lasten omaishoitajat ry:stä, Matilda Linnavirta Omaishoitajaliitto ry:stä, Annukka Moilanen Refluksilapset ry:stä, Vanhustyön keskusliiton  viestintäkoordinaattori Tiina Hailla sekä Epilepsialiiton järjestöpäällikkö Virpi Tarkiainen sekä yhteisövalmentaja Terhi Auvinen.

12.2.2018: Teemana epilepsia & yksinäisyys.

Yksinäisyydestä ei saa vaieta. Monet epilepsiaa sairastavat kokevat yksinäisyyttä – mitä se on ja mikä sen aiheuttaa? Kuinka voimme vähentää syrjäytymistä, puuttua kiusaamiseen ja edistää osallisuuden kokemuksia?

Keskustelijat: Työelämäprofessori Pekka Sauri, Epilepsialiiton toiminnanjohtaja Sari Tervonen ja sosiaaliturva-asiantuntija Paula Salminen

 

Live-chatit Epilepsialiiton verkkosivuilla
– katso, kuuntele, keskustele

Seuraava chat on suunnittelilla.
Mitä: Aihe tarkentuu
Milloin: Huhtikuussa 2018

Voit seurata keskustelun live-lähetystä osoitteessa www.epilepsia.fi.
Lähetyksen alle avataan chat-huone, jossa voit keskustella anonyymisti sekä lähettää kysymyksiä lähetykseen.

 

Keskustelun pelisäännöt 

  • Keskustelussa noudatetaan yleistä netikettiä ja sitä käydään omalla nimellä.

  • Keskustelussa kunnioitetaan toisten ihmisten yksityisyyden suojaa ja siinä ei esimerkiksi kritisoida nimeltä mainiten hoito- ja viranomaistahojen edustajia.

  • Keskustelun ylläpitäjinä toimivat Epilepsialiiton työntekijät. Ylläpitäjät voivat huomauttaa epäasiallisesta kommentoinnista ja tarvittaessa poistaa keskustelusta.

 

 

LIVE-CHATIT 2018:

Välitä itsestäsi -chat 13.2.klo 19-21

Järjestimme 13.2. klo 19-21 live -chatin, jonka tavoitteena oli tarjota vertaistukea sekä lisätä tietoa hyvinvoinnista ja mielenterveydestä.

Mukana keskustelemassa olivat perheterapeutti Olli Rauhala, Epilepsialiiton kuntoutuspäällikkö Marja Nylén sekä vertaisohjaajat Mari Sydänmaanlakka ja Eija Uusitalo.

 

Facebook-ryhmä Epilepsian kanssa

Epilepsialiitto avasi 10.10.2017 uuden ”Epilepsian kanssa” -Facebook- ryhmän epilepsiaa sairastavien ja läheisten vertaiskeskustelua varten. Epilepsialiiton työntekijät sekä vapaaehtoiset, koulutetut verkkovertais- ohjaajat mahdollistavat asiallisen, kaikkia kunnioittavan keskustelun.

Ryhmässä esiinnytään omalla nimellä, eikä ryhmässä käydyistä  keskusteluista kerrota ulkopuolelle. Ryhmän ylläpitäjinä toimivat Epilepsialiiton työntekijät ja moderaattoreina vapaaehtoiset, Epilepsialiiton kouluttamat verkkovertaisohjaajat.

 

Sivu on päivitetty 16.03.2018