Sosiaalinen media

 

#epilepsiachat  @EpilepsiaChat

#epilepsiachat, @EpilepsiaChat – Epilepsialiiton Twitter-keskustelutunti käsittelee epilepsian kanssa elämiseen liittyviä aiheita. Keskusteluun voi osallistua Twitterissä kuka vaan. Epilepsiachat järjestetään Twitterissä noin kerran kuukaudessa. Ensimmäinen chat on maanantaina 12.2.2018 kello 18-19.

Keskustelujen moderoijina ovat Epilepsialiiton työntekijät ja lisäksi teemakohtaisesti erikseen pyydetyt asiantuntijat.
Kuukausittainen @epilepsiachatin ajankohta ilmoitetaan liiton medioissa ja näillä sivuilla noin kuukautta ennen keskustelutuntia.

 

Miten osallistun?

  1. Seuraa Twitterissä #epilepsiachat (@EpilepsiaChat) ylläpitäjä on @Epilepsialiitto

  2. Ole valmiina Twitterin äärellä ilmoitettuna ajankohtana, ensimmäinen Twiiter chat on 12.2. klo 18-19.

  3. Seuraa hashtagia #epilepsiachat

  4. Vastaa esitettyihin kysymyksiin ja lisää vastauksiisi hashtag #epilepsiachat. Kysymysten määrä eri chattien aikana vaihtelee sen mukaan, mikä on teema ja kuinka vilkkaasti keskusteluihin osallistutaan.

  5. Lue, mitä muut keskustelevat ja vastaavat, ja jatka edelleen keskustelua. Voit esittää myös aiheeseen liittyviä omia kysymyksiä.
     

Tulevat @epilepsiachatit

Mitä: Teemana epilepsia & yksinäisyys.

Yksinäisyydestä ei saa vaieta. Monet epilepsiaa sairastavat kokevat yksinäisyyttä – mitä se on ja mikä sen aiheuttaa? Kuinka voimme vähentää syrjäytymistä, puuttua kiusaamiseen ja edistää osallisuuden kokemuksia?

Milloin: Maanantaina 12.2.2018 kello 18-19

Keskustelijat: Epilepsialiiton toiminnanjohtaja Sari Tervonen ja sosiaaliturva-asiantuntija Paula Salminen

Asiantuntijat keskustelussa: filosofian tohtori, psykologi Pekka Sauri, muut nimet vahvistuvat myöhemmin

 

Seuraavat chatit

Seuraava chat on suunnittelilla.
Mitä: Aihe tarkentuu
Milloin: Maaliskuussa 2018

Toteutuneet @epilepsiachatit
Tallennamme pidetyt chatit tänne.

 

Keskustelun pelisäännöt 

  • Keskustelussa noudatetaan yleistä netikettiä ja sitä käydään omalla nimellä.

  • Keskustelussa kunnioitetaan toisten ihmisten yksityisyyden suojaa ja siinä ei esimerkiksi kritisoida nimeltä mainiten hoito- ja viranomaistahojen edustajia.

  • Keskustelun ylläpitäjinä toimivat Epilepsialiiton työntekijät. Ylläpitäjät voivat huomauttaa epäasiallisesta kommentoinnista ja tarvittaessa poistaa keskustelusta. 

 

Facebook-ryhmä Epilepsian kanssa

Epilepsialiitto avasi 10.10.2017 uuden ”Epilepsian kanssa” -Facebook- ryhmän epilepsiaa sairastavien ja läheisten vertaiskeskustelua varten. Epilepsialiiton työntekijät sekä vapaaehtoiset, koulutetut verkkovertais- ohjaajat mahdollistavat asiallisen, kaikkia kunnioittavan keskustelun.

Ryhmässä esiinnytään omalla nimellä, eikä ryhmässä käydyistä  keskusteluista kerrota ulkopuolelle. Ryhmän ylläpitäjinä toimivat Epilepsialiiton työntekijät ja moderaattoreina vapaaehtoiset, Epilepsialiiton kouluttamat verkkovertaisohjaajat.

 

Sivu on päivitetty 22.01.2018