Tuetut lomat

 

Kaipaatko omasta arjesta? Tuettu loma tarjoaa mukavaa tekemistä yhdessä muiden lomalaisten kanssa. Tuettuja lomia on tarjolla epilepsiaa sairastavien lasten ja aikuisen perheille ja aikuisille epilepsiaa sairastaville.

Lomat toteuttaa Voimaa vertaisuudesta -teemalla Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) yhteistyössä Epilepsialiiton kanssa. Huomaathan, että lomien hakuajat päättyvät 3 kk ennen loman alkua.

Huom. Lomajärjestöt käynnistävät tuetut lomat tauon jälkeen 28.6. alkaen. Yli 70-vuotiaiden tuettuja lomia ei kuitenkaan järjestetä kesälomakaudella 2020 koronaepidemian vuoksi. Loppuvuoden tuettuja lomia voi hakea tavalliseen tapaan. On kuitenkin otettava huomioon, että niidenkin järjestämiseen voi tulla muutoksia.

Voimaa vertaisuudesta -lomat lapsiperheille

Lapsiperheiden talviloma 24.-29.2. Vuokatin urheiluopisto, Sotkamo.

Hae lomalle 24.11.2019 mennessä. Loma omatoimisille lapsiperheille, joissa jollakin perheenjäsenellä on epilepsia.

Lapsiperheiden talviloma 2.-7.3. Tanhuvaaran urheiluopisto, Savonlinna.

Hae lomalle 8.12. mennessä. Loma omatoimisille lapsiperheille, joissa jollakin perheenjäsenellä on epilepsia. 

Lapsiperheiden kesäloma 6.-11.7.2019 Kuortaneen urheiluopisto.

Hae lomalle 6.4. mennessä. Loma omatoimisille lapsiperheille, joissa jollakin perheenjäsenellä on epilepsia.

Voimaa vertaisuudesta - lomat aikuisille

Aikuisten miniloma 1. jakso 12.-14.6 ja 2. jakso 17.-20.9. Liikuntakeskus Pajulahti, Lahti.

Hae lomalle 12.3. mennessä. Loma omatoimisille epilepsiaa sairastaville aikuisille täysi-ikäisen läheisen kanssa. Omaishoitajana toimiva läheinen voi hakea lomalle myös yksin.

Aikuisten kesäloma 20.-25.7. Liikuntakeskus Pajulahti, Lahti.

Hae lomalle 20.4. mennssä. Loma omatoimisille, epilepsiaa sairastaville aikuisille täysi-ikäisen läheisen kanssa. Lomalle voi hakea myös ilman läheistä.

Aikuisten syysloma 21.-26.9. Härmän kylpylä.

Hae lomalle 15.7. mennessä (kesäkuussa päättynyttä hakuaikaa jatkettu). Loma omatoimisille, epilepsiaa sairastaville aikuisille täysi-ikäisen läheisen kanssa. Lomalle voi hakea myös ilman läheistä.

Kustannukset

Loman omavastuuosuus on 20 €/vrk aikuisilta, alle 17-vuotiailta ei peritä omavastuuta. Matkat lomakohteeseen jokainen maksaa itse. Lomalaiset huolehtivat itse vakuutusturvasta.

Lomaan sisältyy täysihoito, majoitus kahden hengen tai perhehuoneessa, lomapaikan allasosaston ja kuntosalin käyttö, yleinen vapaa-ajan ohjelma ja ryhmän ohjelma.

Valinnat

MTLH valitsee lomatuen saajat sosiaalisin, taloudellisin ja terveydellisin perustein. Lomalle voi tulla valituksi kohderyhmään kuuluva Suomessa vakituisesti asuva henkilö. Tukea myönnettäessä otetaan huomioon hakijan ja puolison tulot ja menot, myös velat, elämäntilanne ja aikaisemmin saatu lomatuki. Lomatukea myönnetään korkeintaan joka toinen vuosi.

Hakeminen

Tee sähköinen lomahakemus tai palauta paperinen hakulomake osoitteeseen: Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto, Ruoholahdenkatu 8, 4. krs, 00180 Helsinki. Samassa taloudessa asuvat täyttävät vain yhden hakemuksen.

Lisätiedot: Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto: p. 010 2193 46, gsm 050 406 4616, liisa.moilanen@mtlh.fi. Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto pidättää oikeuden lomamuutoksiin.

Muut tuetut lomat

Lomajärjestöt tarjoavat tuettuja lomia myös muille ryhmille, kuten omaishoitajille, eläkeläisille ja lapsiperheille.  Niihin voit tutustua lomajärjestöjen verkkosivuilla:

Sivu on päivitetty 01.07.2020

Aikuisten kurssit 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasten kurssit

 

.