Osallistu kotisohvalta

 

Arki on muuttunut koronatilanteen vuoksi ja tekemiselle, juttuseuralle ja tuelle on tilausta. Epilepsialiiton tapahtumat peruttiin keväältä, mutta olemme paikalla entiseen malliin ja tarjoamme uusia osallistumisen mahdollisuuksia verkossa vanhojen toimintojen rinnalla. Toiminnot ovat käynnissä 17.6. asti, jonka jälkeen siirrymme kesätauolle ja palaamme 3.8.

Epilepsialiiton neuvontapuhelimeen voit soittaa, kun mieltäsi askarruttavat omaan tai läheisen epilepsiaan liittyvät asiat. Neuvontapuhelin vastaa ma-pe klo 9-15 numerossa 09 3508 2310. 

Kohtaamisia verkossa -kursseilla voit asiantuntijoiden opastuksella kartuttaa tietojasi epilepsiasta ja hyvinvointia tukevista keinoista. Kurssilla pääset myös juttelemaan muiden kanssa epilepsiaan liittyvistä kokemuksista. Kursseja on tarjolla epilepsiaa sairastaville aikuisille ja heidän läheisilleen sekä lasten vanhemmille.

 

Kaverikahvila verkossa  

Kaverikahvila kokoontuu nyt verkossa kolmena arkipäivänä klo 14-15. Maanantaisin ja perjantaisin keskustelemme chatin kautta ja keskiviikkoisin kaverikahvit hörpitään kasvotusten Teams-sovelluksen avulla. Osallistuminen on helppoa eikä ilmoittautumista etukäteen tarvita.   

Kaverikahvila-chattiin voit osallistua omalla nimelläsi tai nimimerkilläsi. Tule juttelemaan tai seuraamaan keskustelua joka maanantai ja perjantai klo 14-15 osoitteessa www.epilepsia.fi/chat

Keskiviikon Kaverikahveilla kahvitellaan livekuvan ja äänen kera. Pääset mukaan alla olevista linkeistä: 

Ohjeet Teams-liittymiseen voit lukea täältä. Jos tarvitset apua Teamsin kanssa, soita p. 09 350 8230. 

 

Tukea lapsiperheille

Kuinka puhua koronasta lapsille? Kuinka järjestää kotiopetusta tai puuhaa perheen pienimmille niin, että sopu säilyy? Mistä apua arjen hallintaan? 

Epilepsialiiton varhaisen tuen luuripalvelu on suunnattu perheille, jotka toivovat ammattilaisen apua arjen haasteisiin koronaviruksen aiheuttaman tilanteen vuoksi. Voimme pysähtyä neuvonpitoon vanhempien kanssa ja ottaa lapset mukaan sujuvan arjen suunnitteluun myöhemmin. Seurantatapaamisen yhteydessä päästään juhlistamaan onnistumisia. 

Mietitään ratkaisuja yhdessä, soita Susannalle 050 444 9947 arkisin klo 9.00–15.00 välisenä aikana tai laita sähköpostia susanna.heugenhauser@epilepsia.fi  

 

Nuorten sohvanurkka

Nuorten sohvanurkka sisältää nuorille suunnattuja etätapaamisia verkossa. Voit osallistua omalta tietokoneeltasi tai mobiililaitteeltasi Teamsin kautta. Luvassa etäpelailua, levyraateja, mukavaa yhdessäoloa ja vertaistukea. Mukana sohvanurkissa FEW-nuorten yhteisön vertaisnuoria ja Epilepsialiiton työntekijä. Tule mukaan! Tiistaina 26.5 on mahdollista nuorten sohvanurkassa leipoa muffinseja. Tässä raaka-aineet mitä tarvitset: munia, sokeria, vaniliinisokeria, suola, leivinjauhetta, kaakaojauhetta, vehnäjauhoja, voita ja muffinssivuokia.

Ohjeet Teams-liittymiseen voit lukea täältä. Jos tarvitset apua Teamsin kanssa, soita p. 09 350 8230. 

 

MY DAY -tarinoita

Jaa oma tarinasi meille ja muille! Epilepsialiitto jakaa omalla instagram-tilillä epilepsiaa sairastavien omia tarinoita arjesta. Kuvaa ja lähetä meille max. 10 minuutin pituinen video/videot omasta arjestasi. Voit jakaa omaa arkeasi sekä epilepsia kokemuksiasi. Video ja sen tarina saa olla juuri sinun näköisesi kuvaus yhdestä päivästäsi (my day). Videon voit kuvata esimerkiksi kännykän kameralla.

My Day -video on vapaamuotoinen, tekijänsä näköinen, tarina yhdestä päivästä tekijän arjesta. Video voi koostua mm. arjen pienistä tavanomaisista hetkistä päivän varrelta, hauskoista tarinoista ja omista kokemuksista epilepsiasta. My day -videoon ei ole siis yhtään oikeaa tapaa tehdä, vaan arjen askareet rakentavat tarinan. My day voi koostua useammasta lyhyemmästä videosta, jotka kootaan yhteen.

Epilepsialiitto julkaisee valitsemansa tarinat kesän 2020 aikana.

Lähetä video ja halutessasi oman instagram-tilisi nimi yhteisövalmentaja Anu Hämäläiselle sähköpostilla anu.hamalainen@epilepsia.fi

 

CSWS etätapaaminen 6.6.2020 klo 10-15

Tapahtuma on suunnattu CSWS-oireyhtymää sairastavien lasten vanhemmille. Tapahtuma toteutetaan Microsoft Teams-ohjelmalla. Osallistuminen on maksutonta.

Lisätietoja antaa kehittämispäällikkö Paula Sorjonen, puh. 040 9210976, paula.sorjonen@epilepsia.fi
Tapahtuman järjestää Epilepsialiiton Harvinaisesti yhdessä - harvinaisen osallistuva -hanke. ilmoittautumiset https://bit.ly/38ZEFyV

 

Vertaistukea etänä sekä Facebookissa 

Epilepsialiiton kouluttamat vertaiset toimivat tukena myös poikkeusaikana. Vertaismentorointi tarjoaa juttuseuraa epilepsiaa sairastaville nuorille ja aikuisille tai heidän läheisilleen etäyhteyksin tai puhelimitse. 

Epilepsialiiton ylläpitämä, suljettu Facebook-ryhmä Epilepsian kanssa tarjoaa epilepsiaa sairastaville ja heidän läheisilleen mahdollisuuden keskustella ja jakaa kokemuksiaan verkossa.