Senioreille

Epilepsiaa sairastavista yhä useampi on yli 65-vuotias. Epilepsialiiton ja paikallisyhdistysten toiminnassa ei ole ikärajoja, vaan se on kaikille avointa. Vertaistuki, osallistuminen ja virkistys ovat tärkeitä kaikille iästä riippumatta. 

Senioritoiminnan tarkoituksena on mahdollistaa vertaistukea ja osallisuutta niille ikääntyneille henkilöille, jotka haluavat jakaa kokemuksiaan muiden samanlaisessa elämäntilanteessa olevien kanssa. Haluamme tukea epilepsiaa sairastavien ikääntyvien henkilöiden arkielämän sujumista ja kohentaa elämänlaatua.

Järjestämme vuonna 2020 kaksi alueellista tapahtumaa, joissa on tarjolla virkistystä ja tietoa oman hyvinvoinnin tueksi.

Tietoa ja tukea kuntoutumiskurssilta

Ikääntyneiden ja läheisten kurssi 4.-8.5.2020 Anttolanhovi, Mikkeli. Huom. siirtyy syksyyn 2020

Ikääntyneiden ja läheisten kurssi 7.-11.9. Maskun neurologinen kuntoutuskeskus

Kurssit on tarkoitettu yli 60-vuotiaille epilepsiaa sairastaville henkilöille ja aikuisille läheisille. Kurssille voi osallistua myös ilman läheistä. Lue lisää kurssille hakemisesta tästä

Uusia tuulia senioritoimintaan

Olemme olleet yhteistyökumppanina Ikäinstituutin Mielen hyvinvointi voimavaraksi ikäihmisten elämänhaasteisiin -hankkeessa (2017-2018). Hankkeessa on kehitetty uusia välineitä kansanterveysjärjestöille tukemaan ikäihmisten mielen hyvinvointia.  Tuemme epilepsiayhdistyksiä käynnistämään mielen hyvinvoinnin tukemiseen tähtäävää ryhmätoimintaa hankkeen tuottamia työkaluja hyödyntäen https://www.ikainstituutti.fi/mielipakista-elamanvoimaa/

 

Senioritoiminnan yhteyshenkilö
Sosiaaliturva-asiantuntija Paula Salminen
p. 050 574 2488
 

Sivu on päivitetty 30.03.2020