Meidän perhe -kurssi EPM1-epilepsiaa sairastaville lapsille ja nuorille perheineen

Järjestäjä: EPILEPSIALIITTO
Tapahtuman tyyppi: Perhekurssi

Ajankohta

- -

Ilmoittautuminen päättyy:

Paikka

Härmän kylpylä

Osoite

Vaasantie 22

Tietoja:

Aloitus verkossa to 10.10. klo 17.30-19.00 (Teams)
Lähijakso to-su 24.-27.10. Härmän kylpylä

Kurssin kohderyhmä
Kurssi on tarkoitettu perheille, joissa on progressiivista myoklonusepilepsiaa (EPM1, Unverricht Lundborgin tauti) sairastava alle 18-vuotias lapsi tai nuori. 

 

Kurssin tavoitteet ja ohjelma
Kurssin tavoitteena on vahvistaa perheen voimavaroja ja hyvinvointia. Lapsille ja nuorille kurssit tarjoavat onnistumisen kokemuksia ja mahdollisuuksia uusiin kaverisuhteisiin. Vanhemmille kurssit tuovat vahvistusta vanhemmuuteen ja varmuutta perheen pärjäämiseen. Perhekursseille korostuu kaikkien perheenjäsenten mahdollisuus vertaistukeen. 

Kurssilla perheet pääsevät tutustumaan muihin samassa tilanteessa oleviin perheisiin ja pohtimaan asioita ryhmässä keskustellen. Kurssi tarjoaa tietoa ja vertaistukea kaikille perheenjäsenille sekä mukavan irtioton arjesta viihtyisässä ympäristössä.

Kurssilla on monipuolisesti perheiden yhteistä ohjelmaa sekä eriytetty ohjelmaa lapsille sekä aikuisille. Aikuisten ryhmäkeskustelujen ajan lapsille ja nuorille on omaa ohjelmaa, jossa pidetään hauskaa, luodaan kaverisuhteita ja jutellaan epilepsian aiheuttamista fiiliksistä. Myös sisaruksille tarjoutuu mahdollisuus jakaa ajatuksia vertaisten parissa. Kurssilla huomataan, että emme ole yksin tämän harvinaisen sairauden kanssa!

Ennen kurssia tapaamme verkossa yhteisen tutustumisen merkeissä ja käymme läpi kurssin ohjelmaa ja käytäntöjä. 

Majoitus ja kustannukset  
Täysihoito ja kurssin ohjelma ovat maksuttomia. Matkakakuluista osallistujat vastaavat itse. Kurssiohjelmaa luotsaa Epilepsialiiton kurssityöryhmä. Yöaikaan kurssilla ei ole Epilepsialiiton työntekijöiden päivystystä. 

Hae mukaan kurssille
Hae mukaan viimeistään 12.9. Hakulomakkeelle täytetään ensin epilepsiaa sairastavan lapsen tiedot. Lomakkeen loppuosassa kysytään muiden kurssille hakevien perheenjäsenten tietoja. Olemme yhteydessä kaikkiin hakijoihin viimeistään viikon sisällä hakuajan päättymisestä. Lisätietoja kurssista voi kysyä erityisasiantuntija Paula Sorjoselta, paula.sorjonen@epilepsia.fi, p. 040 9210976.

Lisätietoja kurssille hakemisesta ja valintakriteereistä (linkki aukeaa uuteen ikkunaan). 

 

Ilmoittaudu tästä