Kurssille hakeminen

Helpoin tapa hakea kurssille on täyttää kurssihakemus verkkosivuillamme. Linkin hakemukseen löydät kurssin kuvauksesta. Voit myös tilata paperisen hakemuslomakkeen Epilepsialiitosta ja palauttaa sen osoitteella:

Epilepsialiitto/Kurssit, Malmin kauppatie 26, 00700 Helsinki

Hakemuksen liitteeksi ei tarvita lääkärin suositusta. Huomioithan, että kurssihakemus ei saa olla vuotta vanhempi. Olemme yhteydessä kaikkiin hakijoihin noin 1-2 viikon sisällä hakuajan päättymisestä.

Kurssin kustannukset

Kaikki kurssimme ovat maksuttomia. Kursseilla, joilla yövytään, myös täysihoito on osallistujille maksuton. Kurssin matkakulut maksetaan itse, paitsi jos sinulla on lääkärin suositus kurssille. Tällöin voit hakea kurssin matkakuluihin ja ansionmenetykseen korvausta Kelasta. Kelan korvausten piiriin kuuluvat ainoastaan kurssit, joilla yövytään.

Valintakriteerit kursseille

Kurssit ovat avoimia kaikille. Kurssille hakeaksesi sinun ei tarvitse olla jäsenenä missään epilepsiayhdistyksessä. Kursseille osallistumisen edellytyksenä on itsellä tai läheisellä todettu epilepsia. Lisäksi valinnassa otetaan huomioon:

  • aiempi osallistuminen kurssille. Ensi kertaa osallistuvat ovat valinnoissa etusijalla
  • tiedon ja tuen tarve
  • elämäntilanteen kuormittavuus
  • ryhmätoiminnan soveltuvuus

Kelan epilepsiakurssit

Kela järjestää sopeutumisvalmennuskursseja vaikeaa epilepsiaa sairastaville aikuisille ja perhekursseja vaikeaa epilepsiaa sairastaville lapsille. Sopeutumisvalmennus on moniammatillista ja ryhmämuotoista kuntoutusta. Lue lisää Kelan epilepsiaa sairastavien sopeutumisvalmennuskursseista (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

Ota yhteyttä!

Vuokko Mäkitalo

Vastaan Epilepsialiiton kurssitoiminnasta ja sen kehittämisestä.

Paula Sorjonen

Toimin Epilepsialiiton erityisasiantuntijana ja vastuualueitani ovat harvinaiset ja vaikeat epilepsiat sekä kehittämistoiminta.

Tanja Vihriälä-Määttä

Kehitän ja tuen vapaaehtois- ja lapsi- ja perhetoimintaa. Vastaan valtakunnalliseen epilepsianeuvontaluuriin sekä kehitän ja osallistun vertaistuki-, ryhmä- ja kurssityöhön.