Lasten perhekurssit

Kurssit tarjoavat vertaistukea ja tietoa epilepsiasta koko perheelle. Kurssilla lapset ja vanhemmat toimivat vaihdellen omissa ryhmissään tai perheen kesken. Vanhemmilla on omia ryhmäkeskusteluja, joissa saa tukea vertaistarinoiden ja yhteisen pohdinnan kautta. Lasten ohjelma tähtää lasten itsetunnon vahvistumiseen, kaverisuhteiden muodostumiseen ja yhteiseen hauskanpitoon. Kaikkien lasten, myös sisarusten kanssa jutellaan epilepsiasta ja sen herättämistä ajatuksista.

Kurssipäiviin mahtuu myös asiantuntijan alustuksia, leikkiä, liikuntaa ja koko perheen yhteistä tekemistä.  Arjen haasteet selätetään jakamalla omia kokemuksia ja kokeilemalle uusia työkaluja jo kurssin aikana.

Kurssit ovat 3 vrk:n mittaisia. Lisäksi niihin sisältyy verkkotapaaminen ennen kurssin alkua. Ohjelma ja täysihoito ovat osallistujille maksuttomia.

Järjestämme lapsiperheille myös verkkokursseja.

Perhekurssit yli diagnoosirajojen

Useamman järjestön yhteinen LASSO-hanke kehittää ja toteuttaa avomuotoisia perhekursseja yli diagnoosirajojen. Kursseja toteutetaan pääkaupunkiseudulla sekä Kuopion ja Tampereen seudulla. Kursseilla keskitytään perheiden arkeen ja elämäntilanteeseen. Kursseille voivat osallistua vammaisten ja pitkäaikaissairaiden lasten perheet. Kurssit ovat kestoltaan kuusi päivää.

Lue lisää kursseista LASSO-hankkeen sivuilta (aukeaa uuteen välilehteen). 

Kelan epilepsiakurssit

Kela järjestää sopeutumisvalmennuskursseja vaikeaa epilepsiaa sairastaville lapsille perheineen. Kurssit auttavat sopeutumaan sairauden mukanaan tuomiin muutoksiin. Kursseilta saat tietoa epilepsiasta, vertaistukea sekä tukea arjen toimintoihin ja niistä suoriutumiseen.

Katso tarkemmat Kelan kuntoutuksen tiedot ja hakuohjeet (linkki aukeaa uuteen ikkunaan)

Ota yhteyttä!

Tanja Vihriälä-Määttä

Kehitän ja tuen vapaaehtois- ja lapsi- ja perhetoimintaa. Vastaan valtakunnalliseen epilepsianeuvontaluuriin sekä kehitän ja osallistun vertaistuki-, ryhmä- ja kurssityöhön.

Paula Sorjonen

Toimin Epilepsialiiton erityisasiantuntijana ja vastuualueitani ovat harvinaiset ja vaikeat epilepsiat sekä kehittämistoiminta.