Lasten perhekurssit

Kurssimme tarjoavat tietoa epilepsiasta ja tukea koko perheelle. Kaikkien lasten, myös sisarusten kanssa jutellaan epilepsiasta ja sen herättämistä ajatuksista. Lasten ohjelma tähtää lasten itsetunnon vahvistumiseen, kaverisuhteiden muodostumiseen ja yhteiseen hauskanpitoon.

Kurssilla lapset ja vanhemmat toimivat vaihdellen omissa ryhmissään tai perheen kesken. Vanhemmilla on omia ryhmäkeskusteluja, joissa saa tukea vertaistarinoiden ja yhteisen pohdinnan kautta.  Arjen haasteet selätetään jakamalla omia kokemuksia ja kokeilemalle uusia työkaluja jo kurssin aikana.

Kurssin ohjelmassa on asiantuntijan alustuksia, vanhempien ja lasten omia ryhmäkeskusteluja sekä leikkiä, liikuntaa ja koko perheen yhteistä tekemistä.

LASSO-hankkeen perhekurssit yli diagnoosirajojen

Useamman järjestön yhteinen LASSO-hanke kehittää ja toteuttaa avomuotoisia perhekursseja yli diagnoosirajojen. Kursseja toteutetaan pääkaupunkiseudulla sekä Kuopion ja Tampereen seudulla.

Kursseilla keskitytään perheiden arkeen ja elämäntilanteeseen. Kursseille voivat osallistua vammaistan ja pitkäaikaissairaiden lasten perheet. Kurssit ovat kestoltaan kuusi päivää. Ne toteutetaan erityyppisissä jaksoissa, esimerkiksi 2 x 3 päivää tai 3 x 2 päivää.

Lue lisää kursseista LASSO-hankkeen sivuilta (aukeaa uuteen välilehteen).