Lasten perhekurssit

Kurssit tarjoavat vertaistukea ja tietoa epilepsiasta koko perheelle. Kurssilla lapset ja vanhemmat toimivat vaihdellen omissa ryhmissään tai perheen kesken. Vanhemmilla on omia ryhmäkeskusteluja, joissa saa tukea vertaistarinoiden ja yhteisen pohdinnan kautta. Lasten ohjelma tähtää lasten itsetunnon vahvistumiseen, kaverisuhteiden muodostumiseen ja yhteiseen hauskanpitoon. Kaikkien lasten, myös sisarusten kanssa jutellaan epilepsiasta ja sen herättämistä ajatuksista.

Kurssipäiviin mahtuu myös asiantuntijan alustuksia, leikkiä, liikuntaa ja koko perheen yhteistä tekemistä.  Arjen haasteet selätetään jakamalla omia kokemuksia ja kokeilemalle uusia työkaluja jo kurssin aikana.

Kurssit ovat 3 vrk:n mittaisia. Lisäksi niihin sisältyy verkkotapaaminen ennen kurssin alkua. Ohjelma ja täysihoito ovat osallistujille maksuttomia.

Järjestämme lapsiperheille myös verkkokursseja.

Perhekurssit yli diagnoosirajojen

Useamman järjestön yhteinen LASSO-hanke kehittää ja toteuttaa perhekursseja yli diagnoosirajojen. Kursseja toteutetaan pääkaupunkiseudulla, Kuopion ja Tampereen seudulla sekä verkossa. Kursseilla keskitytään perheiden arkeen ja elämäntilanteeseen. Kursseille voivat osallistua vammaisten ja pitkäaikaissairaiden lasten perheet. Lue lisää kursseista LASSO-hankkeen sivuilta (aukeaa uuteen välilehteen). 

Ota yhteyttä!

Tanja Vihriälä-Määttä

Kehitän ja tuen vapaaehtois- ja lapsi- ja perhetoimintaa. Vastaan valtakunnalliseen epilepsianeuvontaluuriin sekä kehitän ja osallistun vertaistuki-, ryhmä- ja kurssityöhön.

Paula Sorjonen

Toimin Epilepsialiiton erityisasiantuntijana ja vastuualueitani ovat harvinaiset ja vaikeat epilepsiat sekä kehittämistoiminta.