Takaisin

Terveyskylä.fi -palvelu palkittiin

Uutiskuva

Terveyskylä.fi -palvelu palkittiin

03.07.2018

Erikoissairaanhoidon verkkopalvelu Terveyskylä.fi on voittanut julkishallinnon digipalveluiden asiakaslähtöiseen kehittämiseen kannustavan Suunnannäyttäjät-kilpailun. Kilpailuun osallistui yhteensä 30 ehdokasta, joista voittaja valittiin yleisöäänestyksen ja viisihenkisen raadin yhteistyössä antaman pisteytyksen tuloksena.

Suunnannäyttäjät-kilpailussa haettiin kansalaisten arkea helpottavia digihankkeita, -projekteja ja -kokeiluja. Voittajan valintaa perusteltiin muun muassa seuraavasti:

”Virtuaalisairaala 2.0 on ajankohtainen hanke, joka koskettaa laajasti kansalaisia. Hankkeen tavoitteena on rakentaa Terveyskylä-palvelukokonaisuutta kansalaisille, potilaille sekä sote-ammattilaisille. Työhön osallistuneilla tahoilla on ollut laaja ymmärrys aiheesta ja aidosta asiakastarpeesta. Myös jatkokehityspotentiaali on mittava.

Kyseessä on palvelu, joka paitsi rakentaa ja luo uutta esimerkillisellä tavalla yhteiskunnan ja kansalaisten kannalta hyvin merkittävällä osa-alueella, toimii myös sillanrakentajana fyysisen ja digitaalisen maailman välillä. Lisäksi rakentamiseen on osallistunut laaja joukko erilaisia sidosryhmiä ja niiden yksittäisiä edustajia.

Tässä keksinnössä on erityisarvo sillä, että etäpalvelut tuovat erikoissairaanhoidon palvelut ”lähipalveluiksi”, jotka ovat kansalaisen, potilaan ja lähimmäistensä käytössä 24/7. Erityinen ansio on ollut myös hyödyntää tieteellistä tutkimusta ja osallistamisen malleja kehittämisessä.”

Kärkikolmikkoon sijoittuivat lisäksi Trafin Autoilija-sovellus ja mobiiliajokortti sekä Vantaan kaupungin Pilviakatemia. Suunnannäyttäjät-kilpailun järjestäjänä toimii SuomiDigi -kehittäjäfoorumi, jonka tavoitteena on tukea julkisen hallinnon organisaatioita palvelujensa digitalisoinnissa.

Epilepsiatieto Terveyskylässä

Myös Epilepsialiiton ja Suomen Epilepsiaseuran asiantuntijat sekä epilepsiaa sairastavat ihmiset ovat antaneet tähän palveluun tietosisältöä ja kokemustietoa. Epilepsialiiton verkkosivuilta epilepsia.fi on linkitykset Terveyskylän osioihin, joissa käsitellään epilepsiaa.

Aikuisten epilepsiat

Lasten epilepsiat

Harvinaisepilepsiat

 

 

 

 

Sivu on päivitetty 03.07.2018


Uutiskuva

Lue digilehti

Epilepsialehti julkaistaan myös kaikille avoimena digiversiona.

Kesänumeromme 3/2019 ilmestyi 10.6. Syksyn lehtemme julkaistaan 9.9. 

Lue digilehtemme:

Epilepsialehti 3/2019

Epilepsialehti 2/2019

Epilepsialehti 1/2019

Epilepsialehti 5/2018

Epilepsialehti 4/2018

Epilepsialehti 3/2018

Epilepsialehti 2/2018

Epilepsialehti 1/2018

Sivu on päivitetty 10.06.2019