Takaisin

Uusia näkökulmia vaikeaan epilepsiaan

Uutiskuva

Uusia näkökulmia vaikeaan epilepsiaan

18.05.2018

Suomen Epilepsiaseuran kaksipäiväinen (17.-18.5.) koulutustilaisuus Helsingissä kokosi 80 neurologian ja lastenneurologian asiantuntijaa Scandic Park -hotelliin. Tilaisuuden teemana oli ”Vaikea epilepsia - uusia näkökulmia diagnostiikkaan ja hoitoon”.

Suomen Epilepsiaseuran puheenjohtaja, professori Reetta Kälviäinen painotti vaikean epilepsian diagnostiikan ja hoidon kansallisen yhteensovittamisen merkitystä. Hän esitteli tekeillä olevan digitaalisen hoitopolun mallia, jota työstetään parhaillaan moniammatillisena yhteistyönä.Yhtenäiset hoitokäytännöt ja keskitetty epilepsiatiedon tarjonta lisäävät potilaiden tasa-arvoista kohtelua ja helpottavat tiedonsaantia.

"Viive tutkimuksiin ja hoitoon pääsyssä tai hoitamatta jättäminen tulee yhteiskunnalle erityisen kalliiksi ja vähentää sairastuneen ihmisen elämän laatua", muistutti professori Kälviäinen.

Neljäntoista suomalaisasiantuntijan lisäksi luennoimassa oli kaksi kansainvälistä vierasta: Italialainen tohtori Nicola Specchio ((Ospedale Pediatrico Bambino Gesù, Rooma) luennoi epilepsian hoidosta elämän eri vaiheissa. Tohtori Rajiv Mohanraj Isosta-Britanniasta (Greater Manchester Neurosciences Centre, Manchester) kertoi tuloksista, joita uusilla epilepsialääkkeillä on saatu vaikeahoitoisen epilepsian hoidossa..

Koulutuspäivillä käsiteltyjä aiheita olivat myös äkkikuolemat, epilepsiaan liittyvät liitännäissairaudet ja video-EEG-tutkimukset. Lisäksi päivitettiin tietoja valproaatin käytöstä tyttöjen ja naisten epilepsian hoidossa. Päivän päätteeksi oli miniseminaari erittäin vaikean status epileptikuksen hoitoon liityen.

Sivu on päivitetty 18.05.2018


Uutiskuva

Lue digilehti

Epilepsialehti julkaistaan myös kaikille avoimena digiversiona.

Kesänumeromme 3/2019 ilmestyi 10.6. Syksyn lehtemme julkaistaan 9.9. 

Lue digilehtemme:

Epilepsialehti 3/2019

Epilepsialehti 2/2019

Epilepsialehti 1/2019

Epilepsialehti 5/2018

Epilepsialehti 4/2018

Epilepsialehti 3/2018

Epilepsialehti 2/2018

Epilepsialehti 1/2018

Sivu on päivitetty 10.06.2019