Takaisin

Esteettömyyskunniamaininta v.2016 Etelä-Karjalan NV-verkostolle

Uutiskuva

Esteettömyyskunniamaininta v.2016 Etelä-Karjalan NV-verkostolle

02.02.2016

NV-verkoston jäseniä vastaanottamassa kunniamainintaa.

Etelä-Karjalan neurologisten vammaisjärjestöjen verkosto sai Lappeenrannan vammaisneuvoston myöntämän Esteettömyyskunniamaininnan vuonna 2016. Kunniamaininta paljastettiin joulukuussa Lappeenrannassa vammaistenpäivän seminaarissa.

Perusteissa kerrottiin seuraavaa:

Etelä-Karjalan neurologisten vammaisjärjestöjen verkosto on ottanut toiminnassaan huomioon, että esteettömyys on tärkeää kaikille.

Verkosto on järjestänyt useana vuonna AmazingRace-tapahtumia, joissa on kiinnitetty huomiota liikkumiseen kaupungissa ja julkisissa paikoissa. Tapahtumiin on kutsuttu päättäjiä, eri luottamushenkilöitä ja virkamiehiä toteamaan, kuinka esteetöntä liikkuminen kaupungissa on.

Etelä-Karjalan NV-verkostoon kuuluu seitsemän paikallista yhdistystä, jotka toimivat yhdessä erilaisten vammaisten hyväksi järjestämällä tapahtumia ja tilaisuuksia. Näissä tilaisuuksissa vammaisten asiaa tuodaan esille ja jaetaan tietoa sekä annetaan neuvoja erilaisiin vammaisia koskeviin asioihin.

Verkostoon kuuluvat yhdistykset ovat Kaakkoi-Suomen epilepsiayhdistys, Kehitysvaamisten tuki, Neuro-yhdistys, Lihastautiyhdistys, Dystonia, CP-yhdistys ja Muisti ry.

Sivu on päivitetty 15.01.2017