Ehdota Epilepsiateko 2022

Kansallinen Epilepsiateko -huomionosoitus 2022

Epilepsialiiton hallitus voi myöntää Epilepsiateko -huomionosoituksen toimijalle tai taholle, joka on edistänyt ansiokkaasti epilepsiavapaaehtoistyötä tai luonut uusia toimintatapoja. Huomionosoituksen tavoitteena on tuoda esiin vapaaehtoistoiminnan merkitystä epilepsiaa sairastavien ihmisten hyväksi tehtävässä toiminnassa. Samalla nostamme esiin uudenlaisia toimintatapoja epilepsia-alan vapaaehtoistyössä.

Ehdotuksia huomionosoituksen saajaksi voi tehdä kuka tahansa. Viestimme mahdollisuudesta Epilepsialehdessä, uutiskirjeissä, verkkosivuilla sekä Epilepsialiiton sosiaalisen median kanavissa. Vapaamuotoiset ehdotukset tulee toimittaa Epilepsialiittoon 28.2.2023 mennessä osoitteeseen: epilepsialiitto@epilepsia.fi

Epilepsialiiton hallitus päättää huomionosoituksen saavasta henkilöstä/tahosta 10.3.2023. Huomionosoitus julkistetaan liittokokouksessa 15.4.2023.

Palkittu henkilö/taho ei saa konkreettista palkintoa, mutta tekijä/teko nostetaan esiin liiton medioissa ja siitä tiedotetaan liittokokoustiedotuksen yhteydessä myös muille medioille.

 

Aiemmat Epilepsiateko-palkinnot

Huomionosoitus on myönnetty vuodesta 2014 lähtien:

  • Vuonna 2014 liitto halusi antaa tunnustusta kaikille vapaaehtoistoimijoille, jotka ovat omalla pitkäaikaisella panoksellaan helpottaneet epilepsiaa sairastavien elämää. Helsingin epilepsiayhdistyksen vapaaehtoistoimija Seppo Sarkkula otti vastaan ensimmäisen Epilepsiateko -huomionosoituksen.
  • Vuonna 2015 palkittiin Andy Hyvönen ja Akuutti-ohjelma. Andyn elämästä kertova osuus Akuutti -ohjelmassa oli ratkaisuhakuinen, mikä edisti epilepsiaa sairastavien selviytymistä ja lisäsi avoimuutta. Vuonna 2016 Epilepsiateko -huomionosoitusta ei jaettu.
  • Vuonna 2016 Epilepsialiitto, Epilepsiatutkimussäätiö ja Suomen Epilepsiaseura luovuttivat ensimmäistä kertaa Epilepsia elämäntyö -tunnustuksen, jonka sai professori Matti Sillanpää.
  • Vuonna 2017 Epilepsiateko -tunnustus annettiin siilinjärveläiselle äidille. Karita Miettinen perusti ”Infantiilispasmi arkea” Facebook -ryhmän. Ryhmän tarkoituksena on antaa vertaistukea tähän harvinaisepilepsiaan sairastuneiden lasten vanhemmille.
  • Vuonna 2018 Epilepsiateko -tunnustus annettiin Lapin alueen Epilepsiayhdistys ry:lle, joka oli aloitteellinen saamenkielisen epilepsian ensiapuoppaan kääntämisessä. Saamenkielistä tietoa epilepsian ensiavusta ei ollut aiemmin saatavilla, vaikka saame on yksi Suomen virallisista kielistä.
  • Vuonna 2019 Epilepsiateko -tunnustus myönnettiin Tiia Bisterille ja koko epilepsiayhteisölle Älä jätä yksin biisin sanoituksesta, sovituksesta ja laulusta. Biisi syntyi yhteisöllisesti runoja kirjoittamalla ja Tiia Bister tulkitsee koskettavasti yksinäisyyden haavoittavuudesta.
  • Vuonna 2020 Epilepsiateko -tunnustus myönnettiin Kaverikävelylle, joka on kaikille avoin matalan kynnyksen kävelylenkki. Kaverikävelymallia voidaan helposti hyödyntää eri epilepsiayhdistyksissä. Huomionosoituksen vastaanotti Lotta Anttila, joka on yksi kävelyn kehittäjistä.
  • Vuonna 2021 Epilepsiateko-tunnustus myönnettiin #JokaSadas podcastille epilepsiatiedon levittämiseksi uudella tapaa. Podcasteissa puhutaan suoraan ja henkilökohtaisesti elämästä epilepsian kanssa. Podcastit nostavat esiin epilepsiaa sairastavat ja heidän äänensä.
  • Kuka saa seuraavan palkinnon? Ehdota!

Kysy lisää

Piritta Selin

Vastaan Epilepsialiiton järjestötoiminnan kehittämisestä ja toteuttamisesta sekä toimin vapaaehtois- ja vertaistoiminnan valtakunnallisena koordinaattorina. Toimin Epilepsialiitossa tietosuojavastaavana.

Mitä mieltä olet sivun sisällöstä?