Kaverikävelyjä järjestäville

Kaverikävely on ohjattu liikkumismuoto kaiken tasoisille liikkujille. Kävelyjä järjestetään säännöllisesti esim. kerran kuussa. Kaverikävelyllä liikutaan säällä kuin säällä eli pukeutuminen sään mukaan.  

Kuka vastaa Kaverikävelyistä? 

Yhdistys nimeää Kaverikävelylle vastuuhenkilön, joka toimii Kaverikävelyiden yhteyshenkilönä ja kävelyiden markkinoijana. Vastuuhenkilö pitää myös yhteyttä ohjaajan ja ohjaajan apuna olevan vertaisen kanssa.   

Missä Kaverikävely järjestetään?  

Yhdistys katsoo sopivan paikan Kaverikävelyjen järjestämiseen. Paikan tulee olla esteetön ja helposti löydettävissä oleva ulkoilupaikka, jossa voi liikkua myös apuvälineillä. Kokoontumispaikan tulee olla aina sama. Kokoontumispaikan tulee olla helposti nimettävissä, kuten tietty patsas. Paikalle tulee päästä helposti esimerkiksi bussilla. Reitin on hyvä sijaita luonnon lähellä.  

Kaverikävelyn aikataulu 

Lähtö Kaverikävelyille tapahtuu aina samaan aikaan ja samasta paikasta. Sopiva kävelyaika on noin yksi tunti. Kävelyn jälkeen voi järjestää halutessaan vapaamuotoisen kahvilakäynnin.  

Kaverikävelyohjaaja 

Kaverikävelyllä tulee olla mukana ohjaaja. Ohjaaja vastaa Kaverikävelyn valmistelusta, kävelyn sujumisesta ja kävelykertojen raportoinnista.  

Mitä Kaverikävelyohjaaja tekee?  

  • Valmistelee kävelyt esim. tutustumalla alueeseen etukäteen 
  • Ottaa kaikki osallistujat vastaan 
  • Luo mukavan liikkumishetken osallistujille 
  • Kirjaa seurantalomakkeen 
  • Raportoi yhdistykselle kävijämäärät 

Mitä muuta tarvitaan?  

On hyvä, että Kaverikävelyllä on mukana yhdistyksen vapaaehtoinen. Vapaaehtoinen toimii ohjaajan apuna ja kävijöille vertaisena.  

Miten markkinoida Kaverikävelyjä?  

Kaverikävelyitä markkinoidaan yhdistyksen käyttämillä tiedotuskanavilla. Tiedotuskanava voi olla jäsenkirje, kotisivut sekä sosiaalinen media.  

Jäikö kysyttävää? Tai haluaisiko yhdistyksesi järjestää Kaverikävelyjä?

Anu Hämäläinen Yhteisövalmentaja, Kuopio

Kehitän ja tuen vapaaehtois- ja liikuntatoimintaa, vastaan valtakunnalliseen epilepsianeuvontaluuriin sekä kehitän ja osallistun vertaistuki-, ryhmä- ja kurssityöhön.

Mitä mieltä olet sivun sisällöstä?