Uutta: Yhdistysturbulenssi käynnistyy syyskuussa

Yhdistysturbulenssi on osa yhteistä strategiaamme, jonka tavoitteena on vahvistaa epilepsiayhteisöämme sekä turvata epilepsiayhdistysten elinvoimaisuus tulevaisuudessa. Turbulenssin avulla epilepsiayhdistys saa uutta puhtia toimintaansa.

Kutsumme turbulenssiin innokkaita uudistajia, jotka haluavat lähteä viemään yhdistyksen valitsemia uudistuksia eteenpäin liiton ja muiden turbulenssissa mukana olevien yhdistysten tuella. Yksikin uudistus riittää. Voisiko esim. yhdistyksenne ensi vuoden toimintasuunnitelmassa olla jotakin sellaista, joka sopisi mukaan turbulenssiin?  

Näin mukaan turbulenssiin - pohtikaa aluksi

 1. Tarvitsetteko uutta virtaa?
 2. Haluatteko muuttua?
 3. Oletteko valmiita muutokseen?
 4. Uskallatteko antaa innokkaalle vapaaehtoiselle vapaat kädet tehdä ja toteuttaa?

Vastasittehan kyllä - sitten jatketaan

 1. Kartoittakaa kuka tai ketkä (1-2) yhdistyksestänne lähtisivät mukaan turbulenssiin (voi olla yhdistyksen hallituksesta tai hallituksen ulkopuolelta)
 2. Olkaa yhteydessä liittoon ja kertokaa halustanne tulla mukaan turbulenssiin (toiveena, että ainakin 5 yhdistystä lähtisi mukaan)
 3. Sopikaa hallituksen ja turbulenssiin lähtevien kanssa pääpiirteittäin, mitä haluatte lähteä viemään eteenpäin (liittyykö esim. säännöllisen lapsiperhetoiminnan kehittämiseen vai olisiko se jokin someen liittyvä uudistus, markkinoinnin parantaminen, verkkosivujen kohentaminen, Kilta-tapahtumien käyttöönottaminen tms., 1-2 tavoitetta riittää).
 4. Sopikaa, minkä verran rahaa voitte käyttää tähän
 5. Antakaa vapaat kädet turbulenssissa mukana oleville yhdistysedustajillenne suunnitella, toteuttaa ja käyttää sovittu raha.

Nyt mennään - askeleet etenemiseen

 1. Tavoitteet: määritellään yhdessä 1–2 selkeää tavoitetta kullekin mukana olevalle yhdistykselle
 2. Yhteys yhdistyksen hallitukseen tarpeen mukaan (jos muutoksia aiempaan): tavoitteet tiedoksi ja budjetin varmistaminen yhdistyksen hallitukselta
 3. Suunnittelu: mitä tehdään ja millä aikataululla
 4. Toteutus: lähdetään toteuttamaan suunnitelman mukaisesti turbulenssiporukan tuella (Teams-tapaamiset ja yhteydenpito)
 5. Arviointi: miten meni, tapahtuiko muutosta, mitä parannettavaa?
 6. Jatkuvuus: toiminnan jatkumisen suunnittelu ja toteutus

Miten onnistumme tässä?

 • Tavoitteisiin edetään askel askeleelta varmistaen kokeilun onnistuminen.
 • Liiton järjestötiimi ja muut turbulenssissa mukana olevat vapaaehtoiset tukevat tavoitteen toteutumisessa.
 • Säännölliset Teams-tapaamiset turbulenssissa mukana olevan porukan kanssa sekä muu yhteydenpito
 • Vinkkilistoja esimerkiksi uuden toiminnon riittävän markkinoinnin varmistamiseksi jne.

 

Kysy lisää järjestötiimiltä ja ilmoittaudu mukaan!

Tanja Vihriälä-Määttä

Kehitän ja tuen vapaaehtois- ja lapsi- ja perhetoimintaa. Vastaan Epilepsialiiton neuvontaan sekä kehitän ja osallistun vertaistuki-, ryhmä- ja kurssityöhön.

Aida Mikkola

Kehitän ja tuen vapaaehtois- ja nuorten toimintaa. Vastaan Epilepsialiiton neuvontaan sekä kehitän ja osallistun vertaistuki-, ryhmä- ja kurssityöhön.

Heli Lehtimäki

Vastaan Epilepsialiiton asiakaspalvelusta ja toimin jäsenyhdistysten tukena. Vastuullani ovat jäsenasiat, osoitteenmuutokset sekä materiaalitilaukset. Toimin rekisteriasioiden yhteyshenkilönä.

Hanna-Reetta Ruokamo

Kehitän ja tuen vapaaehtoistoimintaa. Vastaan Epilepsialiiton neuvontaan sekä kehitän ja osallistun vertaistuki-, ryhmä- ja kurssityöhön.

Mitä mieltä olet sivun sisällöstä?