Yhtä perhettä -hanke

 

Yhtä perhettä -hankkeessa vahvistetaan epilepsiaa sairastavan lapsen perheyhteisön voimavaroja kehittämällä vertaistukeen pohjautuva varhaisen tuen malli sekä lisätään epilepsiatietoisuutta eri -kieli ja kulttuuritaustaisissa yhteisöissä

Yhtä perhettä -hanke on valtakunnallinen, kolmivuotinen hanke. Varhaisen tuen Yhtä perhettä -ryhmät toteutuvat kaikilla erikoissairaanhoidon alueilla hankkeen aikana.

 Hankkeessa tuotetaan materiaalia epilepsiasta somalin, darin ja arabian kielillä.

Yhtä perhettä -ryhmät

Hankkeessa luodaan varhaisen tuen malli perheiden ja asiantuntijoiden kanssa. Yhtä perhettä -ryhmät ovat varhaiseen tukeen ja vertaiskokemukseen perustuvia matalan kynnyksen kohtaamisen paikkoja, joihin epilepsiaan sairastavan lapsen perheet ovat tervetulleita pohtimaan lapsen hyvän kasvun ja sen tukemisen elementtejä.

Epilepsiaa sairastavien lasten perheyhteisöjen tarpeisiin vastaava ”Lapsen kasvun kirja” syntyy hankkeen aikana perheiden ja asiantuntijoiden yhteistyönä. Kirjan sisältö kootaan perheiden kokemuksista ja asiantuntijoiden näkökulmista.

Haluatko tietää, kuinka me selvisimme?

Yhtä perhettä -ryhmän aikana perheet saavat tukea omaan arkeensa, esimerkiksi päiväkoti-, koulu- ja lapsen kasvatusasioihin hanketyöntekijältä. Ryhmän toisena vetäjänä on Epilepsialiiton kouluttama vertaisohjaaja, joka oman selviytymistarinansa kautta auttaa vanhempia katsomaan tarinaansa uudesta näkökulmasta. Yhtä perhettä -ryhmä on toisilleen vertaistukea antava ja toisiltaan vertaistukea saava ryhmä.

 

Hankkeen yhteyshenkilö                                               

Susanna Heugenhauser

Lapsi- ja perhetyön asiantuntija
susanna.heugenhauser@epilepsia.fi                                                                   
p. 050 444 9947                                                                         

 

 

 

 

Sivu on päivitetty 04.03.2020