Hobbyer

En trevlig hobby ger bättre välmående och nya krafter. När du har en hobby kan du få vänner, upplevelser och känslan av att lyckas när du lär dig nya färdigheter.

Nästan alla idrottsgrenar lämpar sig för personer med epilepsi. Diskutera med din läkare om du funderar över hur grenen passar dig. Det lönar sig att berätta om epilepsin och första hjälpen vid epilepsianfall för kompisarna i hobbyn och den som leder hobbyn.

Om du funderar över ett försäkringsskydd för fritidsolyckor ska du läsa försäkringsvillkoren noga. Läs även försäkrings- och finansieringsrådgivningens webbplats. I privata olycksfallsförsäkringar finns det ofta en klausul att om handikappet uppstår till följd av en olycka som väsentligen har orsakats av en sjukdom eller ett fel som är oberoende av olyckan, betalas ingen ersättning.

Vill du ha något kul att göra eller nya hobbyer?

Epilepsiföreningarna ordnar många slags verksamhet på olika håll i Finland: motion, utfärder, träffar i Kamratkaféer och mycket annat. När du deltar i hobbyer och evenemang får du också nya vänner och kan diskutera dina erfarenheter med andra som har epilepsi och med deras anhöriga.

Vi har samlat de hobbymöjligheter som föreningarna erbjuder i vår evenemangskalender. Kalendern är på finska. Häng med!

Ta del av evenemangskalendern

Mitä mieltä olet sivun sisällöstä?