Arki epilepsian kanssa

Epilepsia voi tuoda mukanaan monenlaisia muutoksia arkeen. Joskus sairastuminen pistää uusiksi opiskelusuunnitelmat tai työnteon. Monella ajokielto hankaloittaa arjen sujumista. Vaikka epilepsiadiagnoosi ei mullistaisi arkeasi juuri nyt, sinulle voi tulla vastaan tilanteita, joissa pohdit sairauden vaikutuksia elämään. Näille sivuille on koottu tietoa asioista, jotka saattavat askarruttaa mieltä.

Neuvontaluuri on tukenasi

Sinun ei tarvitse pohtia epilepsian herättämiä kysymyksiä yksin. Soittamalla neuvontaluuriimme
p. 09 3508 2310 voit jutella Epilepsialiiton työntekijän kanssa. Neuvontaluurissa vastaamme maanantaista torstaihin klo 12-17.

Epilepsian hoitoon kuten lääkitykseen liittyvistä asioista sinun kannattaa kysyä omalta lääkäriltäsi ja hoitajaltasi. He tuntevat tilanteesi tarkemmin ja ohjaavat sinua yksilöllisesti.

Lue lisää neuvonnastamme

Tutustu sosiaaliturvaoppaaseen

Sosiaaliturvan tarkoituksena on turvata riittävä toimeentulo ja huolenpito kaikissa elämäntilanteissa. Jos et löydä etsimääsi tietoa näiltä sivuilta, sinun kannattaa tutustua järjestöjen sosiaaliturvaoppaaseen (linkki aukeaa uuteen ikkunaan). Oppaassa on laajasti tietoa pitkäaikaissairaiden ja vammaisten henkilöiden sosiaaliturvasta ja palveluista.

Palvelujen ja tukimuotojen hakemisessa sinua auttaa myös sairaalan sosiaalityöntekijä tai kuntoutusohjaaja.