Aikuisten valtakunnalliset kurssit

Miten pärjätä epilepsian kanssa ja miten omaan hyvinvointiin voi vaikuttaa? Epilepsialiiton kurssilla saat ammattilaisten ohjausta ja tietoa, joka auttaa sinua selviämään sairauden kanssa. Kurssilla tapaat myös muita epilepsiaa sairastavia sekä läheisiä ja kuulet heidän kokemuksiaan.

Valtakunnallisille kursseille voi osallistua eri puolilta Suomea. Kurssilla yövytään kurssipaikassa ja kurssin ohjelma sekä täysihoito on osallistujalle maksutonta. Kursseja rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoista.

Epilepsialiiton kurssit

  • Polkuja hyvinvointiin – aikuisen ja läheisen talvikurssi ma-pe 22.-26.3. Sotkamo, Vuokatti Sport Resort. Hae kurssille 12.2. mennessä. Kurssi siirretty koronatilanteen vuoksi, uusi ajankohta 22.11-26.11.
  • Polkuja hyvinvointiin 60+ ma-pe 17.-21.5. Anttolanhovi, Mikkeli. Hae kurssille 17.3. mennessä. Kurssi siirretty koronatilanteen vuoksi, uusi ajankohta 11-15.10.

Kelan epilepsiakurssit

Kela järjestää sopeutumisvalmennuskursseja vaikeaa epilepsiaa sairastaville aikuisille. Kurssit auttavat  sopeutumaan sairauden mukanaan tuomiin muutoksiin. Kursseilta saat tietoa epilepsiasta, vertaistukea sekä tukea arjen toimintoihin ja niistä suoriutumiseen.

Kursseja toteuttavat Neuroliiton Maskun neurologinen kuntoutuskeskus yhteistyössä Epilepsialiiton kanssa Maskussa, Kruunupuisto Oy Savonlinnassa ja Taukokangas Oy Pohjois-Pohjanamaalla.

Aikuisten kurssit Maskun neurologisessa kuntoutuskeskuksessa:

  • 19.-23.7. (kurssi 76665) yli 30-vuotiaat vaikeaa epilepsiaa sairastavat aikuiset
  • 18.-22.10 (kurssi 76666) yli 30-vuotiaat vaikeaa epilepsiaa sairastavat aikuiset

Katso tarkemmat Kelan kuntoutuksen tiedot ja hakuohjeet (linkki aukeaa uuteen ikkunaan)