Nuoret

Suurimmalla osalla epilepsiaa sairastavista nuorista oireet ovat hallinnassa lääkkein, eikä sairaus juuri rajoita elämää. Osalla epilepsia voi olla vaikea ja vaikeuttaa elämää paljonkin.

Epilepsian luonteesta riippumatta hoito on aina tärkeää ja nuoren on hyväksyttävä epilepsia osaksi elämäänsä. Vaikka nuorella olisi vaikeahoitoinen epilepsia, oppimisvaikeuksia tai muita neurologisia häiriöitä, on tärkeää, että hän näistä haasteista huolimatta itsenäistyy ja ottaa vastuuta asioistaan.

Vertaistukea verkossa ja kasvokkain

Epilepsialiitto järjestää nuorille monipuolista vertaistukea, kuten tapaamisia verkossa ja kasvokkain sekä kursseja. Yhdessä tekemällä ja kokemuksia jakamalla on mahdollista saada tukea ja löytää uusia kavereita.  Tule mukaan nuorten yhteisöömme!

Tutustu nuorten vertaistukeen

Nuorten kokemuksia podcastissa

#JokaSadas-podcastimme jaksoissa 6, 7, 10 ja 11 nuoret keskustelevat kokemuksistaan sekä siitä, miten epilepsia on vaikuttanut heidän elämäänsä. Jaksoissa käsitellään esimerkiksi koulunkäyntiä, omaan kotiin muuttoa ja työelämän ensiaskelia. Kuuntele #JokaSadas-podcastia suoraan verkkosivuiltamme.

Tietoa Terveyskylässä

Terveyskylä.fi-sivustolta löydät tarkempaa tietoa mm. epilepsiasta ja siitä, millaisia epilepsioita lapset ja nuoret sairastavat.

Terveyskylä-logo

Mitä mieltä olet sivun sisällöstä?