Kelan kurssit

Kela järjestää sopeutumisvalmennuskursseja epilepsiaa sairastaville nuorille aikuisille, aikuisille ja perhekursseja epilepsiaa sairastaville lapsille. Kursseja järjestetään epilepsiaa sairastaville, joilla sairauden hoito on tasapainossa sekä vaikeaa epilepsiaa sairastaville.

Sopeutumisvalmennus on moniammatillista ja ryhmämuotoista kuntoutusta. Kursseilta saat tukea arkipäivän ongelmatilanteisiin ja apua elämäntilanteen selkeyttämiseen. Kursseilla saat myös tietoa sairaudesta, kuntoutuskäytännöistä ja oman asuinpaikkakuntasi tukiverkostoista.

Kuntoutukseen haetaan Kelan lomakkeella KU 132. Hakemista varten tarvitset myös lääkäriltä B-lääkärinlausunnon. Tutustu kursseihin ja hakuohjeeseen Kelan verkkosivuilla (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

Kelan sopeutumisvalmennuskurssien järjestäjille

Välitämme tietoa Kelan kursseista asiakas- ja neuvontapalveluissamme. Kursseja on mahdollista mainostaa Epilepsialehdessä ilmoitustilaa ostamalla. Maksuton materiaalimme on käytetävissä kursseilla postikulujen hinnalla. Verkkokaupastamme löydät esimerkiksi epilepsiakohtauksen ensiapuesitteet, Vaikeat epilepsiat -oppaan sekä lapsille suunnatun Voimakirjan sekä Aapo ja Emma -satukirjan.

Vierailemme mielellämme kursseilla tunnin mittaisen etätapaamisen merkeissä, jossa kerromme vertaistuen mahdollisuuksista ja muusta järjestön tarjoamasta tuesta. Tieto tukee osallistujia omaan tilanteeseen sopivien palvelujen löytämisessä kurssin jälkeen. Käynnit laskutetaan kahden työtunnin mukaan (valmistelu ja etäkäynti).

Etsimme tarvitaessa kurssille sopivan vertaisohjaajan koulutettujen vertaisohjaajiemme joukosta. Vertaisohjaajan vierailu voi toteutua tilanteen mukaan kurssipaikalla tai etäyhteydellä. Kurssin järjestäjä sopii korvauksista ja maksukäytännöistä vertaisohjaajan kanssa ja huolehtii vertaisohjaajan vakuutusturvasta.

Ota yhteyttä!

Vuokko Mäkitalo

Vastaan kursseista, ryhmistä ja lomayhteistyöstä. Työhöni kuuluu neuvonta ja ohjaus.

Mitä mieltä olet sivun sisällöstä?