Vertaistarinoita

Epilepsiaa sairastaa Suomessa lähes 60 000 ihmistä ja heistä jokaisen elämä on omannäköistä. Tutustu Oivan, Pian, Anskun, Erkin ja monien muiden epilepsiaa sairastavien ja heidän läheistensä videotarinoihin.

Katso vertaistarinoita

YouTube-video

Oiva – kohti normaalia elämää

Kuvaus videosta: Oiva on 11-vuotias. Hän harrastaa laskettelua, puuhakerhoa ja teatteria. Lisäksi hän tekee kavereiden kanssa lyhytelokuvia ja pelaa Simsiä. Videolla Oiva ja hänen perheensä kertovat ajatuksiaan epilepsiasta ja siitä, miten sen on vaikuttanut heidän elämäänsä.

YouTube-video

Pia – että saa olla heikko

Kuvaus videosta: Pia sairastui epilepsiaan noin 20 vuotta sitten. Hän työskentelee päiväkodissa varhaiskasvatuksen parissa. Hän kertoo videolla mm. ajatuksiaan vanhemmuudesta.

YouTube-video

Ansku ja kaverit – oo rohkee, kerro ja puhu

Kuvaus videosta: Ansku ja hänen kaverinsa kertovat videolla nuorten elämästä epilepsian kanssa. He ovat ystävystyneet Epilepsialiiton nuorten toiminnan kautta. Ansku ja kaverit haluavat kertoa nuorille mm. siitä, että epilepsian kanssa ei tarvitse jäädä yksin. Lisäksi he rohkaisevat nuoria toteuttamaan omia haaveitaan.

YouTube-video

Noona – puhuttais siitä, mikä satuttaa

Kuvaus videosta: Noona sai ensimmäisen epilepsiakohtauksen, kun hänen esikoisensa oli juuri syntynyt. Videolla hän kertoo ajatuksiaan elämästään epilepsian kanssa ja mm. läheisten merkityksestä.

YouTube-video

Erkki – ettei jäähä tulleen makkoomaan

Kuvaus videosta: Erkki sairastui epilepsiaa 60-vuotiaana. Hän oli juuri päässyt eläkkeelle. Videolla Erkki kertoo ajatuksista, joita hänellä oli heti diagnoosin saamisen jälkeen ja miten ajatukset ovat muuttuneet ajan kuluessa.