Vertaistarinoita

Epilepsiaa sairastaa Suomessa lähes 60 000 ihmistä ja heistä jokaisen elämä on omannäköistä. Katso, lue ja kuuntele epilepsiaa sairastavien ja heidän läheistensä vertaistarinoita.

Katso videoita

YouTube-video

Oiva – kohti normaalia elämää

Kuvaus videosta: Oiva on 11-vuotias. Hän harrastaa laskettelua, puuhakerhoa ja teatteria. Lisäksi hän tekee kavereiden kanssa lyhytelokuvia ja pelaa Simsiä. Videolla Oiva ja hänen perheensä kertovat ajatuksiaan epilepsiasta ja siitä, miten sen on vaikuttanut heidän elämäänsä.

YouTube-video

Pia – että saa olla heikko

Kuvaus videosta: Pia sairastui epilepsiaan noin 20 vuotta sitten. Hän työskentelee päiväkodissa varhaiskasvatuksen parissa. Hän kertoo videolla mm. ajatuksiaan vanhemmuudesta.

YouTube-video

Ansku ja kaverit – oo rohkee, kerro ja puhu

Kuvaus videosta: Ansku ja hänen kaverinsa kertovat videolla nuorten elämästä epilepsian kanssa. He ovat ystävystyneet Epilepsialiiton nuorten toiminnan kautta. Ansku ja kaverit haluavat kertoa nuorille mm. siitä, että epilepsian kanssa ei tarvitse jäädä yksin. Lisäksi he rohkaisevat nuoria toteuttamaan omia haaveitaan.

YouTube-video

Noona – puhuttais siitä, mikä satuttaa

Kuvaus videosta: Noona sai ensimmäisen epilepsiakohtauksen, kun hänen esikoisensa oli juuri syntynyt. Videolla hän kertoo ajatuksiaan elämästään epilepsian kanssa ja mm. läheisten merkityksestä.

YouTube-video

Erkki – ettei jäähä tulleen makkoomaan

Kuvaus videosta: Erkki sairastui epilepsiaa 60-vuotiaana. Hän oli juuri päässyt eläkkeelle. Videolla Erkki kertoo ajatuksista, joita hänellä oli heti diagnoosin saamisen jälkeen ja miten ajatukset ovat muuttuneet ajan kuluessa.

YouTube-video

Noora - harvinaisepilepsia elämässäni

Kuvaus videosta: Noora sai epilepsiadiagnoosin 9-vuotiaana. Progressiivinen myoklonusepilepsia tyyppi 1 (EPM1) eli Unverricht-Lundborgin tauti on harvinaisepilepsia. Videossa Noora, hänen äitinsä Hanna ja neurologian professori Reetta Kälviäinen kertovat sairaudesta sekä siitä, millaista elämä on harvinaisepilepsian kanssa.

Lue tarinoita

Epilepsialehden jokaisessa numerossa julkaistaan epilepsiaa sairastavien ja heidän läheistensä kokemuksia elämästä epilepsian kanssa. Kaikki artikkelit ovat luettavissa nettisivuillamme.

Poimintoja artikkeleista

 • Arki epilepsialeikkauksen jälkeen
  Perheen kokemuksia lapsen epilepsialeikkauksesta ja arjesta leikkauksen jälkeen.
 • Vauvahaaveita perheessä
  Annina ja Sami kertovat vauvahaaveistaan ja heidän perheensä tarinan.
 • ”En ole yksin”
  Ritva sairastui epilepsiaan noin 60-vuotiaana. Tiedolla ja vertaistuella on ollut iso merkitys arjessa epilepsian kanssa.
 • Kun sairaus katkaisi työuran
  Epilepsia ja aivovamma ovat päättäneet ainakin toistaiseksi Aslakin työnteon. Uutta sisältöä elämään löytyi liikunnasta.
 • Askelia aikuisuuden kynnyksellä
  Vaikeaa ja harvinaista epilepsiaa sairastava Iina haaveilee omaan kotiin muutosta. Hän on löytänyt ystäviä osallistumalla Epilepsialiiton nuorten toimintaan.

Kuuntele #JokaSadas-podcast

Suomalaisista noin joka sadas sairastaa epilepsiaa. #JokaSadas on podcast, jossa puhutaan suoraan ja henkilökohtaisesti elämästä epilepsian kanssa.

Tutustu podcastiin

Mitä mieltä olet sivun sisällöstä?