Vertaistuki

Vain vertainen voi tietää miltä toisesta tuntuu. Vertaistuki on vapaaehtoista, luottamuksellista ja tasa-arvoista vuorovaikutusta, jonka pohjana on sama tai samankaltainen kokemus. Se on tunnetta siitä, että et ole epilepsian kanssa yksin.

Vertaistuki on kokemusten jakamista

Vertaistuki on kokemusten jakamista saman kokeneen kanssa. Vertaistuen tärkeimmät elementit ovat kertominen ja kuunteleminen. Kun ihminen sairastuu epilepsiaan, sairastuneen ja läheisen tiedonjano on suuri. On tärkeää kuulla, mitä diagnoosi tarkoittaa käytännössä ja miten se vaikuttaa elämään. Saman kokeneet voivat kertoa kokemuksiaan sairaudesta selviytymisestä tai sairauden kanssa elämisestä. Parhaimmillaan vertaistuki parantaa elämänlaatua ja toimii tukena ja apuna arjen haasteissa.

Mistä löytää vertaistukea?

Vertaistuki on läsnä kaikessa mitä teemme: niin Epilepsialiiton kuin epilepsiayhdistysten tapahtumissa ja tilaisuuksissa, Kaverikahviloissa tai kursseilla tapahtuvissa kohtaamisissa, mutta myös verkossavideoissa, podcasteissa ja muissa tallenteissa. Koulutettuihin vertaistukijoihin voi olla yhteydessä myös suoraan Löydä vertaistukija-sivun kautta. Toimintamme tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia kokemusten vaihtamiseen esimerkiksi ikä- tai diagnoosiryhmittäin tai elämäntilannekohtaisesti.

Videot

YouTube-video

Mitä on vertaistuki?

Kuvaus videosta: Videolla kerrotaan vertaistuesta ja sen merkityksestä.

Kysy lisää

Piritta Selin

Vastaan järjestötoiminnan kehittämisestä sekä valtakunnallisesta vapaaehtois- ja vertaistoiminnasta. Toimin tietosuojavastaavana.

Mitä mieltä olet sivun sisällöstä?