Vertaistukea nuorille

Nuorten toimintamme kokoaa yhteen nuoria, jotka sairastavat itse epilepsiaa tai joita sairaus koskettaa muuten. Yhdessä tekemällä ja kokemuksia jakamalla on mahdollista voimaantua ja löytää uusia kavereita. Vertaistuki on korvaamaton apu sairauteen sopeutumisessa.

Tule mukaan nuorten toimintaan!

Finnish Epilepsy Warriors, lempinimeltään FEW, on nimitys Epilepsialiiton nuorten toiminnasta ja toimintaan osallistuvista. Järjestämme vuosittain tapaamisia kasvokkain eri paikkakunnilla. Kuukausittain Teamsissa kokoontuva Sohvanurkka on oiva mahdollisuus tavata muita nuoria. Toiminnallamme edistämme nuorten yhteenkuuluvuuden tunnetta ja vertaistukea sekä tarjoamme mielekästä tekemistä. Rohkaisemme nuoria myös vaikuttamaan yhteiskunnallisesti ja kannustamme kansainvälisyyteen.

Nuorten toiminnan parissa on paljon mahdollisuuksia vapaaehtoistoimintaan! Voit olla osana sohvanurkkien teemailtojen kehittämisessä ja järjestämisessä, vuosittaisten tapaamisten suunnittelussa ja toteuttamisessa, sekä nuorten toiminnan kehittämisessä. Ole yhteydessä mikäli vapaaehtoistyö nuorten parissa kiinnostaa!

Nuorten toiminta on avointa kaikille 13-29-vuotiaille nuorille, joiden elämää epilepsia koskettaa.

Katso alhaalta ajankohtaiset tapahtumat, sohvanurkan aikataulu ja miten pääset toimintaan vapaaehtoiseksi!

Nuorten Sohvanurkka – rentoa etätekemistä

Nuorten sohvanurkka on avoin virtuaalinen kohtaamispaikka ja mahdollisuus rennolle etätekemiselle. Mukana on vertaisnuoria ja Epilepsialiiton työntekijöitä. Tule yksin tai kaverin kanssa!  Vaihdetaan kuulumisia, jutellaan ajankohtaisista asioista ja pidetään hauskaa.

Joka toinen kuukausi keskitymme kuulumisten vaihdon lisäksi eri teemoihin. Saamme paikalle asiantuntijoita eri aloilta ja järjestöistä vetämään keskustelua ja esittelemään toimintaa.

Mukaan pääset alla olevista linkeistä tai ole yhteydessä: Aida Mikkola aida.mikkola@epilepsia.fi tai p. 050 512 6617.

Sohvanurkat 2023

Tiistaina 7.2. klo 16.30-18.00. Teemana mielenterveys. Mukana Mielenterveystalosta psykologi Maria Kirvesniemi. Mukaan pääset tästä linkistä. 

Tiistaina 7.3. klo 16.30-18.00. Mukaan pääset tästä linkistä. 

Tiistaina 4.4. klo 16.30-18.00. Teemana opiskelijoiden hyvinvointi. Mukana Nyyti ry asiantuntija Laura Kallio. Mukaan pääset tästä linkistä.

Tiistaina 2.5. klo 16.30-18.00. Mukaan pääset tästä linkistä.

Tiistaina 6.6. klo 16.30-18.00 Teema tarkentuu myöhemmin. Mukaan pääset tästä linkistä. 

Kiinnostaako vapaaehtoistyö nuorten toiminnassa?

Epilepsialiiton nuorten, Finnish Epilepsy Warriorsien (FEW) toimintaryhmä 

Haluaisitko päästä mukaan vaikuttamaan nuorten toimintaan? Epilepsialiiton nuorten toiminnassa on mukana joukko vapaaehtoisia, jotka suunnittelevat ja toteuttavat nuorten toimintaa. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta tai osaamista vapaaehtoistoiminnasta – riittää kun on halua toimia ja intoa oppia! Vapaaehtoistyö on mahtava keino oppia uusia taitoja sekä saada uusia kavereita. Saat vuoden lopussa halutessasi todistuksen vapaaehtoistoimintaan osallistumisesta.

Toimintaryhmä koostuu Epilepsialiiton työntekijästä/työntekijöistä sekä vapaaehtoisista. Tapaamme etänä Teamsin kautta muutamia kertoja vuodessa.

Vapaaehtoisroolit:

Sohvanurkkavastaava. Sohvanurkka järjestetään joka kuukauden ensimmäinen tiistai  etänä Teams-tapaamisena. Sohvanurkka on avoin kaikille 13-29-vuotiaille nuorille. Joka toinen kuukausi sohvanurkassa järjestetään teemakeskusteluja. Sohvanurkkavastaavat ovat liiton työntekijän ohella mukana sohvanurkkien teemojen suunnittelussa, tukevat sohvanurkassa tapahtuvia keskusteluja ja avustavat järjestämisessä.

Tapahtumavastaava. Vuosittain järjestämme 1-2 tapahtumaa nuorille eri puolella Suomea yhteistyössä paikallisen epilepsiayhdistyksen kanssa. Tapahtumavapaaehtoiset ovat mukana suunnittelemassa tapahtumia eri paikkakunnilla, ovat yhteyksissä paikallisyhdistyksiin ja avustavat tapahtumajärjestelyissä.

Somevastaava. FEWin some-tilit kaipaavat piristystä ja tavoitteena on saada someen näkyvyyttä nuorten tapahtumista ja ajankohtaisista asioista! Somevastaavat päivittelevät tapahtumatietoja ja kuvia someen, sekä ottavat haltuun ajankohtaisia kiinnostavia asioita. Somevastaavana on mahdollisuus myös kehittää nuorten somekanavia!

Tule mukaan vapaaehtoiseksi!

Lisätiedot: aida.mikkola@epilepsia.fi tai 050 512 6617

Epilepsialiiton nuorten toiminnan perusteet

Tiedostomuoto: PDF

Nuorten toiminnan pelisäännöt

Kuvaus tiedostosta: Nuorten tapahtumiin sovellettavat pelisäännöt

Lataa tiedosto
Tiedostomuoto: PDF

Kiusaamisen ehkäisemisen suunnitelma

Kuvaus tiedostosta: Suunnitelma miten Epilepsialiitto puuttuu kiusaamistapauksiin ja varmistaa kaikkien osallisten kuulemisen.

Lataa tiedosto

Ota yhteyttä

Aida Mikkola

Kehitän ja tuen vapaaehtois- ja nuorten toimintaa. Vastaan valtakunnalliseen epilepsianeuvontaluuriin sekä kehitän ja osallistun vertaistuki-, ryhmä- ja kurssityöhön.

Mitä mieltä olet sivun sisällöstä?