Pirkanmaan epilepsiayhdistys

PEY toimii ja välittää!
Pirkanmaan epilepsiayhdistys on perustettu vuonna 1968. Yhdistyksemme tärkein tehtävä on alusta alkaen ollut tarjota vertaistukea ja turvaverkkoja epilepsiaa sairastaville ja heidän läheisilleen.

Haluamme välittää ajanmukaista tietoa epilepsiasta ja järjestämme aktiivisesti tapahtumia, virkistystoimintaa sekä vertaistapaamisia. Meidän jokavuotisiin perinteisiimme kuuluu osallistua Kesäkisoihin ja paikallisella tasolla tarjoamme kuukausittain erilaisia vertaistukiryhmiä sekä mm. lentopallo- ja curlingkerhoa. Myös jäsentapahtumat ja yleisöluennot ovat tärkeä osa yhdistyksemme toimintaa. Striimattuja luentojamme voit katsoa YouTubesta: ne löytyvät www.bit.ly/epilepsiayoutube

Tavoitteenamme on tukea epilepsiaa sairastavia elämään tasa-arvoisina muun väestön kanssa. Sosiaalisen median kehityksestä huolimatta haluamme myös tulevaisuudessa mahdollistaa epilepsiaa sairastavien kohtaamiset – tästä esimerkkinä Kaverikahvila. Vain toinen samaa sairautta sairastava voi aavistaa, miltä toisesta todella tuntuu. Tiedämme yli 50 vuoden kokemuksella, että Pirkanmaan epilepsiaa sairastavat tarvitsevat kaltaistamme monipuolista, vapaaehtoistyöllä toimivaa yhdistystä.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan toimintaamme! Kuljetaan yhdessä huomiseen.

Toimistomme päivystysajat:
Toimistopäivystys: Maanantaisin klo 11–13 ja tiistaisin klo 15:30–17:30.
Puhelinpäivystys: Maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 9–16, tiistaisin klo 9–17:30.

Katso yhdistyksemme kevään ja kesän tapahtumia täältä!

Professori Jukka Peltolan luennot

Katso Jukka Peltolan luennot täältä www.bit.ly/epilepsiayoutube

Lääkehoito 2020-luvulla
• Vagushermostimulaattori epilepsian hoidossa
• Nelli-seurantajärjestelmä

Jäsentiedote 1/2022

Lataa uusin jäsentiedotteemme täältä!

Yhdistys järjestää kevään ja kesän aikana paljon erilaisia tapahtumia, joista on kerrottu tiedotteessa. Tervetuloa mukaan!

Toiminta-alueemme on Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kiikoinen, Kihniö, Kuhmalahti, Kuhmoinen, Kylmäkoski, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat ja Ylöjärvi.

Testaa ensiaputaitosi!

Tiedätkö, kuinka moni suomalainen sairastaa epilepsiaa? Entä mistä tunnistat epilepsiakohtauksen? Selvitä epilepsiakohtauksen ensiaputaitosi epilepsia.fi -sivustolta löytyvällä uudella testillä. Samalla saat hyödyllistä tietoa, jolla voit auttaa kohtauksen saanutta.

Tee ensiaputesti: www.epilepsia.fi/tietoa-epilepsiasta/ensiapu/ensiaputesti

Mitä mieltä olet sivun sisällöstä?