Osaatko auttaa? – Katso uudet epilepsiakohtauksen ensiapuvideot

Uutinen

Tänään 11.2. vietetään valtakunnallista 112-päivää, jonka teemana on ”turvallisuus on meidän kaikkien oikeus”. Koronapandemian vuoksi arjen turvallisuutta edistävää 112-päivä näkyy tänä vuonna erityisesti verkossa. Epilepsialiitto on mukana tärkeän päivän vietossa. Olemme julkaisseet kaksi uutta videota, joissa kerrotaan tajuttomuuskouristuskohtauksen ja tajunnanhämärtymiskohtauksen ensiavusta.

Jokainen voi auttaa

Epilepsiakohtauksen näkeminen voi olla pelottava ja hämmentävä kokemus. Silloin ei välttämättä tiedä, kuinka tilanteessa tulisi toimia. Ensiavun antaminen ei vaadi kuitenkaan erityistaitoja. Jokainen voi auttaa epilepsiakohtauksen saanutta. Uusien videoidemme avulla haluamme rohkaista ihmisiä opettelemaan ensiavun antamista.

Tavallisimpia ja välitöntä hoitoa vaativia oireita ovat tajuttomuuskouristus- ja tajunnanhämärtymiskohtaukset. Yleensä kohtaus kestää muutaman minuutin ja menee ohi itsestään. Pysy rauhallisena.

Soita hätänumeroon 112,

  • jos henkilö on loukkaantunut kohtauksen aikana.
  • jos kohtaus pitkittyy tai kohtaukset toistuvat tiheästi, eikä kohtauksen saanut henkilö toivu välillä.
  • jos et ole varma kuinka toimia.

Osallistu ja jaa videot somessa

Tehdään yhdessä arjesta turvallisempaa, yhdenvertaisempaa ja saavutettavampaa. Osallistu 112-päivään jakamalla ensiapuvideomme myös omissa sosiaalisen median kanavissasi! Käytä silloin aihetunnisteita #112päivä #112dagen #112day #epilepsia #jokaSadas

Videot löydät myös YouTube-kanavaltamme.

Tutustu myös ensiapu-sivuumme.

Epilepsiakohtauksen ensiapuvideot

YouTube-video

Epilepsiakohtauksen ensiapu – tajunnanhämärtymiskohtaus

Kuvaus videosta: Tässä videossa kerromme tajunnanhämärtymiskohtauksen ensiavusta.

YouTube-video

Epilepsiakohtauksen ensiapu – tajuttomuuskouristuskohtaus

Kuvaus videosta: Tässä videossa kerromme tajuttomuus-kouristuskohtauksen ensiavusta.

112-päivää vietetään vuosittain

112-päivä on hätänumeropäivä, jota vietetään Euroopassa vuosittain 11.2. Päivää on vietetty Suomessa vuodesta 1997 lähtien. Jokainen meistä voi parantaa omaa ja läheistensä turvallisuutta kiinnittämällä huomiota pieniin arjen tekoihin ja valintoihin.

Tutustu kampanjan nettisivuihin!

Mitä mieltä olet sivun sisällöstä?