Amanda Aallon muistorahasto

Ajankohtainen

Pirkanmaan epilepsiayhdistys jakoi Amanda Aallon rahastoa vuosina 2021 ja 2022

Amanda Aalto eli lyhyen elämänsä perheen ainoana lapsena Tampereella. Epilepsiadiagnoosin hän sai 7-vuotiaana ja todennäköisesti se johtui vaurioista, jotka ilmeisesti imukuppi aiheutti synnytyksen yhteydessä. Hänelle kokeiltiin montaa erilaista lääkitystä ennen kuin sopiva löytyi. Amandalla oli alkuun Petit Mal-tyyppinen, poissaolokohtauksia aiheuttava epilepsia, joka jäi tauolle moneksi vuodeksi ja siten lääkitystä alettiin purkamaan.

15-vuotiaana kaikki kuitenkin muuttui ja Amanda alkoi saada rajumpia tajuttomuus- ja kouristuskohtauksia. Lääkkeet eivät auttaneet ja leikkaushoito ei ollut mahdollinen. Vagushermostimulaattori-hoidosta neurologit puhuivat, mutta sitä ei valitettavasti ehditty kokeilemaan. Amanda menehtyi 15.3.2020 yöllä epilepsiakohtaukseen poikaystävänsä luona.

Amanda oli toimelias, ystävällinen sekä innokas osallistumaan vaikka mihin. Hän oli aktiivinen seurakuntanuori ja hän toimi siellä isosena sekä vapaa-ajan ohjaajana. Myös opiskelut merkonomilinjalla sujuivat loistavasti ja hänellä oli selkeät suunnitelmat tulevaisuuteen. Urheilun saralla Amanda oli elementissään jäälajeissa. Hän harrasti muodostelma- ja yksinluistelua. Luistelu oli mukana loppuun asti. Amanda osallistui innokkaasti myös Epilepsialiiton järjestämiin kesäkisoihin ja saavuttikin siellä menestystä aika lailla. Lisäksi hän pelasi ja valmensi ringetteä. Sieltä saamatta jääneet palkkiot samoin kuin Amandan muiston kukkarahat ohjattiin hänen vanhempiensa toivomuksesta Pirkanmaan epilepsiayhdistykselle.

Tämän johdosta Pirkanmaan epilepsiayhdistyksellä on Amanda Aallon muistorahasto, joka on vuosina 2021 ja 2022 lahjoittanut Amandan rahaston tukea nuorille. Rahaston tarkoituksena on ollut kannustaa epilepsiaa sairastavia nuoria etenkin urheilun ja opiskelujen pariin.

Amandan muistoa kunnioittaen.

Alueyhdistyksen muita julkaisuja