Epilepsia ja turvallinen asuminen – teemailta

Turvallinen asuminen mainos

Tiedostomuoto: PDF

Turvallinen asuminen mainos

Lataa tiedosto

Uudenmaan epilepsiayhdistys järjestää tiistaina 6.2.2024 klo 17.30–20.00 teemaillan epilepsian apuvälineistä ja asumisen turvallisuudesta epilepsiaa sairastaville, heidän läheisille, perheille, tuetun asumisen ohjaajille sekä muille teemasta kiinnostuneille.

Tilaisuudessa on mahdollisuus tavata muita samassa tilanteessa eläviä perheitä, vaihtaa kokemuksia vaikean epilepsian kanssa elämisestä ja kodin turvallisuutta parantavista ratkaisuista.

Epilepsioita on monenlaisia, niin on myös arjen hallinnan apuvälineitä. Apuväline voi olla lähes mikä vaan arjen hallintaa edistävä väline. Teemaillassa käydään ensin läpi yleisiä periaatteita ja kriteerejä liittyen epilepsiaan ja apuvälineisiin: apuvälineistä osa sopii vain tietylle kohderyhmälle ja väline voi olla lääkinnällisenä apuvälineenä lainassa apuvälinekeskuksen kautta, kunnalta anottava apuväline tai itse hankittu.

Asiantuntijoiden puheenvuorot:

  • Lastenneurologian erikoislääkäri, dosentti Liisa Metsähonkala kertoo yleisistä periaatteista ja kriteereistä liittyen epilepsiaan ja epilepsiahälyttimiin
  • Helsingin kaupungin Kehitysvammapoliklinikan toimintaterapeutti Niina Bici kertoo Helsingin vammaispalvelun arviointiprosessista, kotiin saatavista pienapuvälineistä ja kodinmuutostöistä
  • Rinnekodit palveluyksikön johtaja Annu Aromaa kertoo, miten vaikea epilepsia voidaan huomioida asumispalveluissa, millaisten säädösten ja määräysten kanssa joudutaan tekemisiin ja miten henkilökunta pystyy tätä huomioimaan.

Toivomme kuulevamme myös osallistujien omia käyttökokemuksia epilepsian apuvälineistä.
Tarjolla on pientä purtavaa.

Tapahtuma järjestetään esteettömässä CP-liiton päivätoiminnan tilassa, 1krs., Malmin kauppatie 26, HKI.

Ilmoittautumiset viimeistään to 1.2.2024 nettisivujemme kautta.

Lisätiedot: Laura Närhi: laura.uusimaa@epilepsia.fi

Alueyhdistyksen muita julkaisuja