Haave toteutui

Blogi

Perttu Simolan pitkäaikainen haave oli päästä juoksemaan Suvi-illan Kymppi. Nyt, 18.6.2022, se toteutui. Vaikeahoitoinen epilepsia saatiin parempaan hoitotasapainoon ja avustajaksi löytyi kolmen maratonin Kari Vantaalta varmistamaan turvallinen juoksu. Hienoa, että avustaja pääsi juoksemaan Suvi-iltaan maksutta mukaan. Aina kannattaa kysyä ja selvittää avustajan mahdolliset kustannukset. Suvi-illan projektipäällikkö Olli-Pekka Hakalan kanssa asiat sujuivat hyvin ja ystävällisesti.

 

Kanta-Hämeen epilepsiayhdistyksen paikallisia kannustusjoukkoja oli paikalla Kirsi ja Leena – ihania jäseniä! Yhdistys myös sponsoroi osan Pertun osallistumismaksusta. Kannustuksella oli iso merkitys! Myös lähipiiri oli sankoin joukon kannustamassa.

 

Etukäteen Perttu oli treenannut juoksua avustajansa Paulan kanssa. Kisa-aamuna huolehdittiin hyvästä ravinnosta ja nesteytyksestä. Isä tuli matkan varrelle pyörällä antamaan lisäjuomia ja juoksugeelejä. Juoksu kulki hyvin, alku ehkä turhankin varovaisesti. Maalisuoralla Perttu otti kovan loppukirin ja muisti ohittaneensa ainakin kaksi muuta juoksijaa. Ajaksi tuli 1:12:16. Ensi vuoden tavoitteena Pertulla on suunnata puolimaratonille.

 

Kiitos tukijoille paikallisesta Epilepsiayhdistyksestä ja avustajalle! Perttu rohkaisee kaikkia lähtemään reippaasti juoksutapahtumiin mukaan! Eihän anneta epilepsian liikaa rajoittaa elämäämme?

  • Teksti: Mervi Lönngren ja Saija Simola
  • Kuvat: Johan Simola ja Aini Simola

Alueyhdistyksen muita julkaisuja