Kesä on hellinyt meitä aurinkoisilla päivillä!

Blogi

Toivottavasti olette nauttineet lämpimästä kesäkuusta ja auringosta. Itse nautin auringosta mieluiten varjossa, mutta silti on ihanaa, että paistaa! Tuntuu, että aurinko virkistää mielen ja kirkastaa ajatukset sekä saa hymyn huulille.

Uudenmaan epilepsiayhdistyksen perinteinen Ilorannan virkistysviikonloppu järjestettiin juhannusta edeltävällä viikonlopulla ja sää suosi. Oli mukavaa tavata jäsenperheitä ja nauttia rennosta yhdessäolosta rannalla sekä pihapuiden varjossa. Saunat olivat lämpiminä ja ruoka hyvää. Jokainen sai viettää viikonloppua niin kuin itse halusi.

Tässä hyvä ohje meille kaikille, tee itselle mieluisia asioita joka päivä, ne antavat voimaa arkeen! Elämässä me joudumme tasapainottelemaan voimia vievien ja voimia tuovien asioiden välillä. Jokaisella meistä on elämässä asioita, jotka kuluttavat meitä ja vievät voimia. Jokaisella meillä on elämässä myös asioita, jotka tuovat iloa ja vahvistavat. Joskus nämä asiat ovat pieniä kuten aamuinen kahvin tuoksu, lämmin kesäilta, lapsen halaus tai ystävällinen hymy naapurilta. Mutta nämä eivät ole kuitenkaan yhtään vähäpätöisempiä kuin suuremmatkaan iloa tuovat asiat tai tapahtumat. Aivomme ovat siitä mielenkiintoiset, että niitä voi muokata monella tapaa. Alakuloinen mieli voi joskus vallata mielen. Silloin on erityisen tärkeää yrittää huomata niitä arjen pieniä iloja tuottavia asioita ja katkaista aivojen jumiutuminen negatiivisiin asioihin. Pienten mielihyvää tuottavien asioiden huomaamista voi myös harjoitella!

Mielenterveystalo.fi sivuston kautta löytyy paljon vinkkejä mielen hyvinvointiin, esimerkiksi harjoitus liittyen mielihyvää tuottaviin asioihin.

Pidetään mieliemme hyvinvoinnista huolta.

Lomailen itse heinäkuun lopussa sekä elokuussa yhden viikon, muina aikoina minut tavoittaa puhelimitse tai sähköpostitse. Ihanaa kesää kullekin, nautitaan siitä!

Aurinkoista kesää toivottaen;

Uudenmaan epilepsiayhdistyksen yhteisövastaava Laura Närhi

Alueyhdistyksen muita julkaisuja