Hei, perheiden projektipäälliköt!

Epilepsialehti - Perhepostia

Kesä on jo takanapäin ja ihana, arvokas arki on täällä taas.

Loma tulee aina tarpeeseen ja se antaa virtaa. Voidaan pitää yhdessä hauskaa ja tehdä irtiottoja arjesta, nukkua ja touhuta oman mielen mukaan.

”Ei se aina niin auvoista ole, se kesäloma”, sanoi eräs äiti. Miten saada lastenhoito onnistumaan, jos lasten ja aikuisten lomia ei saada sopimaan yhteen? Ollaanko silloin vanhempina eri aikaan lomilla? Miten perheen yhteinen loma sitten järjestyy? Onko ympärillä luottotyyppejä, jotka rientävät perheen avuksi ja hallitsevat vielä epilepsian?

Nämä järjestelyt ovat myös niitä projektipäällikön hommia, joita Ulla Anttilan tekemä väitöskirja erityislasten perheiden hyvinvoinnista päätyi kuvaamaan sekamelskaisen palvelujärjestelmän viidakossa. Erityiskesä! Erityisiä järjestelyitä. Erityisiä projektipäälliköitä.

Jaksan loputtomasti ihailla tukea tarvitsevien lasten vanhempien logistiikkataitoja.

Kesästä jäi muistoja ja niistä rakentuu meidän perheen kesän tarina. Kohdellaan näitä muistoja lempeästi ja palataan niihin arjessa, kun rutiinit ottaa päähän. Jännästi ne hässäkätkin muuttuvat hupaisiksi, kun aikaa kuluu. Nauretaan niille lasten kanssa yhdessä. Rakennetaan kesän tekemisestä yhteinen hauska tarina ja muisto.

Nyt oikein hauskaa, tylsää ja arvokasta arkea teille kaikille. Ollaan yhteydessä ja kannattaa kurkata, mitä Epilepsialiitolla on tarjota juuri teidän perheellenne tulevan syksyn ja talven aikana. Tulisiko tarpeeseen hetken helpotus omasta arjesta, jos pääsisi viikonlopuksi tapaamaan muita epilepsiaa sairastavien lasten perheitä? Näistä kohtaamisista syntyy perheille muistelemisen arvoisia vertaistarinoita.

Yhtä perhettä -hankkeen Perheluuriin, p. 050 444 9947 voi soittaa ja pohtia yhdessä, miten voisimme olla avuksi juuri teidän perheellenne. Projektipäällikkö voi luottaa siihen, että luuriin vastaava osaa kertoa, mitä kaikkea tukea ja apua Epilepsialiitossa on tarjolla, ja auttaa ihan kaikessa lasten kasvun ja kehityksen tukemisen asioissa.

  • Lehden numero: 3/2022
  • Teksti: Susanna Heugenhauser
  • Kuvat: Marja Haapio ja iStock
  • Lapset
  • Perheet

Mitä mieltä olet sivun sisällöstä?

Aiheeseen liittyvää