Tuetut lomat

Kaipaatko irtiottoa arjesta? Tuettu loma tarjoaa mukavaa tekemistä yhdessä vertaisten kanssa. Tuetun loman tavoitteena on lisätä hyvinvointia ja tarjota kodin ulkopuolinen lomamahdollisuus niille perheille ja aikuisille, joilla ei muuten olisi mahdollisuutta lomaan.

Lomalla pääset virkistymään, tutustumaan uusiin ihmisiin, kokeilemaan erilaisia taitoja ja kokemaan elämyksiä. Voit osallistua lomalle perheenjäsenen tai avustajan kanssa. Epilepsiaa sairastaville ja heidän läheisilleen on tarjolla omia lomia. Epilepsiayhdistyksen jäsenyyttä ei lomalle hakijalta edellytetä.

Hakeminen

Lomat toteuttaa lomajärjestö Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) yhteistyössä Epilepsialiiton kanssa.

MTLH valitsee lomatuen saajat sosiaalisin, taloudellisin ja terveydellisin perustein. Lomatukea myönnetään korkeintaan joka toinen vuosi. Tutustu tarkemmin valintaperusteisiin MTLH:n verkkosivuilla.

Tee sähköinen lomahakemus MTLH:n verkkosvuilla tai palauta paperinen hakulomake osoitteeseen: Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto, Ruoholahdenkatu 8, 4. krs, 00180 Helsinki. Samassa taloudessa asuvat täyttävät vain yhden hakemuksen.

Lisätiedot: Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto, arkisin klo 9-13 p. 010 2193 460.

Kustannukset

Loman omavastuuosuus aikuisilta ja 17 vuotta täyttäneiltä on 125 €/5 vrk. Lomailija maksaa itse matkakulunsa lomakohteeseen. Alle 17-vuotiaat lomailevat maksutta. Erityistapauksissa on omavastuusta mahdollista saada huojennusta. Lomaan sisältyy majoitus kahden hlön huoneissa tai perhelomilla perhekoon mukaisissa huoneissa/huoneistoissa, täysihoitoruokailut (aamiainen, lounas, päivällinen sekä perhelomilla iltapala) sekä lomaohjelma.

Mitä mieltä olet sivun sisällöstä?