Tuetut lomat

Kaipaatko irtiottoa arjesta? Tuettu loma tarjoaa mukavaa tekemistä yhdessä vertaisten kanssa. Tuetun loman tavoitteena on lisätä hyvinvointia ja tarjota kodin ulkopuolinen lomamahdollisuus niille perheille ja aikuisille, joilla ei muuten olisi mahdollisuutta lomaan.

Lomalla pääset virkistymään, tutustumaan uusiin ihmisiin, kokeilemaan erilaisia taitoja ja kokemaan elämyksiä.  Voit osallistua lomalle perheenjäsenen tai avustajan kanssa. Epilepsiaa sairastaville ja heidän läheisilleen on tarjolla omia lomia. Epilepsialiiton jäsenyyttä ei lomalle hakijalta edellytetä.

Lomailua vertaisseurassa

Voit hakea lomaa, vaikka et olisikaan Epilepsialiiton jäsen. Sinun tulee kuitenkin kuulua kohderyhmään. Lapsiperheiden lomat on tarkoitettu perheille, joissa jollakin perheenjäsenellä on epilepsia.  Aikuisten lomalle voit hakea puolison, muun aikuisen perheenjäsenen tai avustajan kanssa.

Lomat toteuttaa lomajärjestö Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) yhteistyössä Epilepsialiiton kanssa. Lomille haetaan MTLH:n sähköisellä tai paperihakemuksella. Lomien hakuajat päättyvät 3 kk ennen loman alkua.

Hakeminen

Löydät kaikki tulevat lomat epilepsiaa sairastaville ja läheisille MTLH:n verkkosivuilta. 

Tee MTLH:n sähköinen lomahakemus tai palauta paperinen hakulomake osoitteeseen: Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto, Ruoholahdenkatu 8, 4. krs, 00180 Helsinki. Samassa taloudessa asuvat täyttävät vain yhden hakemuksen.

Lisätiedot: Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto: arkisin klo 9-13 p. 010 2193 460, gsm 050 406 4616, liisa.moilanen@mtlh.fi.

Valinnat

MTLH valitsee lomatuen saajat sosiaalisin, taloudellisin ja terveydellisin perustein. Lomalle voi tulla valituksi kohderyhmään kuuluva Suomessa vakituisesti asuva henkilö. Tukea myönnettäessä otetaan huomioon hakijan ja puolison tulot ja menot, myös velat, elämäntilanne ja aikaisemmin saatu lomatuki. Lomatukea myönnetään korkeintaan joka toinen vuosi.

Kustannukset

Loman omavastuuosuus on aikuiselta 20 €/vrk. Alle 17-vuotiailta ei peritä omavastuuta. Matkat lomakohteeseen jokainen maksaa itse. Lomalaiset huolehtivat itse vakuutusturvasta. Lomaan sisältyy täysihoito, majoitus kahden hengen tai perhehuoneessa, lomapaikan allasosaston ja kuntosalin käyttö, yleinen vapaa-ajan ohjelma ja ryhmän ohjelma.

Muut tuetut lomat

Lomajärjestöt tarjoavat tuettuja lomia myös muille ryhmille, kuten omaishoitajille, eläkeläisille ja lapsiperheille. Ruotsinkielisiä lomia tarjoaa Svenska semesterförbundet i Finland. Tutustu lomiin lomajärjestöjen verkkosivuilla: